MANAVGAT’TA KARADENİZ RÜZGARI ESTİ

Manavgat Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Atatürk Kültür Merkezi’nde “Her Gidi Karadeniz” adlı muhteşem bir konser verdi. Şef Onur Gök yönetiminde sahneye çıkan 85 korist ve 12 kişiden oluşan orkestra, dillere pelesenk olan Karadeniz türkülerini seslendirdi.

DSC_0205

Manavgat Belediyesi’nin Türk Halk Müziği Korosu’na, “Tulum’u Ağlatan Adam” olarak bilinen Karadenizli sanatçı Nurettin Gürdal da konuk sanatçı olarak eşlik etti. Sanatçı Nurettin Gürdal, tulumuyla birlikte sahneye gelerek unutulmaz bir solo performansını Manavgatlılar için gerçekleştirdi. Gece boyunca Karadeniz’in “Şair Ceketli Çocuk” lakaplı unutulmaz sanatçısı ve gönüllerde taht kuran Kazım Koyuncu da anıldı. Koristler, konsere Karadeniz bölgesinin yöresel kıyafetlerini giyerek çıktı. 85 korist, “Gemiciler Kalkalım” “Giresun’un İçinde” “Ağasar Dereleri” “Koçari” “Her Gidi Karadeniz” “Ben Denizde Bir Gemi” “Tabancamın Sapını” “Derrule” “Dido” gibi unutulmaz eserleri seslendirdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen koro üyelerine teşekkür etmek için sahneye çıkan belediye başkan yardımcısı İsmail Hakkı Ödevoğlu, kültür ve sanat buluşmalarının kent halkı tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Ödevoğlu, “Manavgat Belediyesi Türk Halk Müziği topluluğumuz, bu akşam ülkemizin farklı kültür ve eserlerini halkımızla buluşturdu. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen adına, konuk sanatçılarımıza, koromuza ve bizleri yalnız bırakmayan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin zenginliklerini halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz “dedi.

DSC_0212

DSC_0216