Değerli hemşehrilerim;

Manavgat Boğaz sahilimizde bulunan ve halkımızca 2003 yılından bu yana Mesire Alanı olarak kullanılan alanın da içinde yer aldığı 254 dönümlük alanın belediyemize olan tahsisi Kültür ve Turizm Bakanlığınca haksız bir gerekçe ile iptal edilmiştir.

254 DÖNÜM MESİRE ALANI

Süreç şöyle işlemiştir;

Talebimiz üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sorgun Mahallesi 1276 parselin 2003 yılından beri halkımızca mesire alanı olarak kullanılan alanın da içinde bulunduğu 254.742,88 m2 lik bölümünün belediyemiz adına tahsisi için 2012 yılında ÖN İZİN verilmiş, 2016 yılında da 20 yıl süre ile KESİN TAHSİSİ yapılmıştır. Daha sonra 2017 yılında taşınmaz üzerinde belediyemiz lehine tapu sicilinde üst hakkı tesis edilmiştir. Belediyemiz defalarca talepte bulunmasına rağmen yer teslimi yapılmamış, Kültür ve Turizm Bakanlığı 12.09.2023 tarihinde belediyemize gönderdiği bir yazı ile haksız ve hukuksuz bir gerekçe ile TAHSİSİ İPTAL ettiğini bildirmiştir.

Manavgat halkının nefes alacağı ve uygun maliyet ile yararlanacağı bir yatırıma dönüştürmeyi amaçladığımız bu tahsisin iptali kabul edilemez.

MESİRE

Manavgat halkımızın yıllardır mesire alanı olarak kullandığı, çocuklarımızın nefes alanı, halkın evi olan belediyemizde kalmalıdır.

Manavgat Belediyemiz, duyarlı Manavgat halkı ile birlikte her zaman kentinin öz değerlerini korumuş, kollamış, sahip çıkmıştır.

Tahsisi iptal eden karardan geri adım atılmasını sağlamak, karara karşı duruşumuzu sergilemek ve sesimizi duyurabilmek amacı ile Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da katılımı ile ;

23 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 18.00 de Boğaz Kafe önünde yapacağımız BASIN AÇIKLAMAMIZDA gelin hep birlikte olalım. Kentimizin değerlerine sahip çıkalım.

KAMUOYUNA SAYGILARIMLA

Şükrü Sözen