Güncel Haberler Sayfa 2

MANAVGAT BELEDİYESİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADI

Manavgat Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, kentte görev yapan hekimler ve sağlık çalışanlarını ziyaret ederek tıp bayramlarını kutladı. Manavgat Belediyesi ekipleri, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in özenle hazırlattığı beyaz karanfilleri, sağlık çalışanları ve hekimlere takdim etti. Belediye ekipleri gün boyunca kentte hizmet veren Manavgat Devlet Hastanesi başta olmak üzere, özel hastaneler ve aile hekimliklerini ziyaret etti.

GENÇLİK MECLİSİ 8 MART’TA KADINLARI UNUTMADI

Manavgat Belediyesi Gençlik Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında "8 Mart - 8 Kadın" sloganıyla Manavgat Öncü Kadınlar Zirvesi düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte Manavgat’ta yaşayan, yaptıklarıyla öncü ve ilham kaynağı olan 8 kadın, başarıya giden yolda deneyimlerini, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamın kadının katkısı konusundaki düşüncelerini aktardı.

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN EMEK MAHALLESİ’NE MODERN PARK

Manavgat Belediyesi, “Her Mahalleye Bir Park” projesi kapsamında Emek Mahallesi 3081 numaralı sokakta modern park yapımı çalışmasına başladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in talimatı doğrultusunda çalışma yürüten Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çocukların gönüllerince oynayabileceği parkı kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacak.

BAŞKAN SÖZEN’DEN DEPREMZEDE KADINLARA 8 MART KUTLAMASI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 6 Şubat depreminde büyük acılar yaşayan, aileleriyle birlikte memleketlerinden ayrılmak zorunda kalan depremzede kadınları unutmadı. Başkan Sözen, otellerde konaklayan kadınları ziyaret ederek hem “Geçmiş Olsun” dileğinde bulundu hem de çeşitli hediyeler vererek onların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Şükrü Sözen, 8 Mart’ta sabah saatlerinde Kumköy’de faaliyet gösteren 5 yıldızlı bir otelde konaklayan kadın ve çocuklarla bir araya geldi.

ATATÜRK’ÜN ANTALYA’YA GELİŞİ SÖYLEŞİYLE ANILDI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya ilk ziyareti olan 6 Mart 1930 yılının 93. yıldönümü, Manavgat Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen söyleşi ve belgesel gösterimi ile anıldı. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, Manavgat Gençlik Meclisi üyeleri, Manavgatlı araştırmacı yazar Mahmut Öz, yerel yazarlar ve vatandaşlar katıldı.

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE YOLUNA MODERN SULAMA SİSTEMİ

Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Manavgat - Alanya D-400 karayolu üzerinde bulunan kavşak ve refüjlere modern sulama sistemi çalışması başlattı. Geçtiğimiz ay Kızılağaç turizm yolunda 4 km’lik refüjde de 25 bin metre toprakaltı damlama sistemi çalışması gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şimdi de Manavgat-Alanya D-400 Karayolu üzerinde bulunan 4 adet kavşakta yeraltı damlama sistemini yenileyerek, peyzaj düzenlemesi çalışmalarına başladı.

MANAVGAT BELEDİYESİ DEPREM RİSKİNE KARŞI ÇALIŞMA BAŞLATTI

Manavgat Belediyesi’nin 2023 Mart ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Şükrü Sözen, belediyenin ilgili birimlerinin oda ve stk’larla toplantılar yapmaya başladığını belirterek, gerek imar affı, gerekse Büyükşehir Yasası ile beldelerden gelen kontrolsüz yapı stoğu ile 1999 yılı deprem yönetmeliği öncesi yapılmış yapılarda deprem riskine karşı çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ETKİNLİK

Manavgat Belediyesi, kente gelen depremzede çocuklarda travma oluşmasının önüne geçmek, onları sosyal yaşama adapte etmek ve felaketin izlerini bir nebze de olsa silmek amacıyla sosyal etkinlikler düzenliyor.