Temizlik İşleri Sinekle Mücadeleyi Hızlandırdı

Manavgat Belediyesi, vatandaşların daha rahat bir yaz sezonu geçirmesi amacıyla sivrisinek ve haşere ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı.

Manavgat halkı,belediyenin aralıksız sürdürdüğü ilaçlama çalışmaları ile bu yazı rahat ve huzurlu geçirecek. Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Şubat'da başlattığı uçkunla mücadele çalışmalarında büyük yol kathetti. Kent içinde düzenli olarak her gün gündüz saatlerinde dumanlama yöntemi ve taban ilaçlaması yapan ekipler, larva, sivrisinek ve karasinek mücadelesinde hedefe ulaşmayı amaçlıyor. Sivrisinek ve uçkunla mücadele içinse ULV yöntemi kullanılıyor. Akşam 20.00-24.00 saatleri arasında tüm mahalleleri gezen ekipler soğuk sisleme yöntemiyle sineğin kökünü kazıyor.
Irmak Kıyısı da ilaçlanıyor
Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün ilaçlama ekipleri, geceleri de uyumuyor. Haftada iki kez dumanlama yöntemiyle Manavgat Irmağı kıyısı sinek oluşumuna karşı ilaçlanıyor. Küçük Şelale bölgesinden başlayan ilaçlama çalışmaları kapsamında sabah 04.00'ten itibaren ilaçlama yapılarak Çevre Yolu Köprüsü'ne kadar geliniyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilaçlama çalışmalarının hızlandırıldığını söyledi. Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, kentin ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların aksatmadan yürütüldüğünü söyledi. Halimoğlu Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine sinek ilaçlama çalışmalarını hızlandırdık. Özellikle sivrisinek ilaçlamalarına hız verdik. Bu çalışmalarımız yeni değil. Şubat ayından beri sürüyor.Amacımız halkımızın rahat bir yaz sezonu geçirmesini sağlamak dedi.