Halimoğlu'ndan altın çocuğa ALTIN

SBS sınavlarında Türkiye birincisi olarak Manavgat`ın gururu olan Mustafa Kurucu`ya bir ödül de Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu`ndan geldi. Halimoğlu altın çocuğu Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

SBS sınavlarında Türkiye birincisi olan Manavgat Koleji öğrencisi Mustafa Kurucu, babası Eyüp Kurucu, annesi Günay Kurucu, kardeşi Osman Kurucu ve Okul Müdürü Seyfullah Ekim`le birlikte Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu`nu ziyaret etti. Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, Sbs Türkiye birincisi Mustafa Kurucu`yu tebrik ederek tam altın taktı. Mustafa Kurucu`nun Sbs`de Türkiye birincisi olmasından dolayı gurur duyduklarını belirten Halimoğlu, Manavgat`ın ismini tüm Türkiye`ye duyuran Kurucu`ya ve onu yetiştiren eğitimcilerine ve ailesine teşekkür etti. Türkiye`de en büyük sorunun eğitim olduğunu dile getiren Halimoğlu, Manavgat`ta eğitim gelişmesi adına ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Halimoğlu, "İnsan her dalda ilkleri yaşamak ister, birinci olmak ister. Bize bu duyguyu yaşattığınız için teşekkür ediyoruz. Eğitimin önemine biz her zaman değindik. Sizlerin eğitim alanında başarılı olması bizleri daha da mutlu ediyor. İl Genel Meclis üyeliğim sırasında da bu konuyu her zaman dile getirdim. Mecliste "Eğitim mi, sağlık mı önce gelir" diye tartışma yapılmıştı. Ben o zaman da eğitim demiştim. Elbette ikisi de önemli. Fakat eğitimli bir toplumun hastalanması zor olur. Hastalandığı zaman kurtulması da kolay olur. Bu yüzden eğitimde büyük kentleri yakalamalıyız" dedi. Halimoğlu, Mustafa Kurucu`nun 75. Yıl İlköğretim Okulu 2'nci sınıfa geçen kardeşi Osman`ı da yanağından öperek, "Sen de ağabeyini örnek alırsın. Aynı başarıları senden de bekliyoruz" dedi.