Belediyeden Pazarda Tebdili Kıyafet Denetim

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, dünyaca ünlü turistik Pazartesi Pazarı`nda, turistlerin, daha rahat ve sorunsuz bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için tebdili kıyafet denetim sistemini başlattı.

Manavgat Belediyesi, turistlerin daha rahat ve sorunsuz bir şekilde alışveriş yapabilmeleri amacıyla dünyaca ünlü Pazartesi Pazarı ve Perşembe Pazarı'ndaki denetimlerini sıklaştırdı.
Her hafta düzenli olarak yapılan denetimlerde zabıta müdürlüğü elemanları tebdil kıyafet turistlerin ve esnafın içine karışarak pazarı karış karış geziyor. Zabıta memurlarının yaptığı denetimlere en az 3 dil bilen belediye personeli de katılıyor.

Gizlice denetim
Denetim kapsamında tebdil-i kıyafet gezen zabıta personeli, pazarcı esnafının turistlere davranışlarını, hitap şekillerini uzaktan inceliyor, ürün fiyatlarının turiste doğru yansıtılıp yansıtılmadığını tespit ediyor. Belediyenin denetimleriyle hanutçuluğun ve dilenciliğin de önüne geçilmiş oluyor. Tıpkı bir turist gibi pazarcı esnafının tezgahları arasında gezerek, konuşmalara şahit olan belediye personeli, yaptıkları denetimlerde kimi zaman turistlerle de sohbet ederek onların sorunlarını dinliyor.

Turistlere kötü davranan yandı
Pazaryerinde turistlere kötü davranan esnafların ise önce uyarıldığı, aynı hatayı birkaç kez yapan esnafların ise cezai işleme tabi tutulduğu belirtildi. Manavgat Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, belediye olarak Pazar yerlerindeki düzene büyük önem verdiklerini, bu yüzden denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi. Halimoğlu, "Turistlerin çok olduğu bu yaz döneminde dünyaca ünlü turistik pazarlarımız bir kat daha önem kazandı. Bu yüzden Zabıta Müdürlüğümüz çeşitli yöntemlerle düzeni sağlamaya çalışıyor. Bunun için gerekli talimatları verdik" dedi.

Esnafımız da turistimiz de önemli
Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek ise, turistlerin Manavgat`tan daha mutlu ayrılabilmeleri için esnafa büyük iş düştüğünü söyledi. Şimşek, "Zabıta elemanlarımız tebdili kıyafet denetime çıkarak olayları yerinde inceleme fırsatını buluyor. Hata varsa olay yerinde düzeltmeye çalışıyoruz. Hataların tekrarlamamasını istiyoruz. Ülkemizden mutlu ayrılan her turist bize artı olarak geri dönecektir. Bizim dileğimiz pazarcı esnafımızın turistlere iyi davranmaları, kötü muamele ve yanlış fiyat politikası uygulamaması. Esnafımızın pek çoğunun da bu konuda duyarlı olduğunu gördük. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Esnafımız da turistimiz de bizim için çok önemli" dedi.