OTOMOBİL LASTİKLERİ TOPLANIYOR

Manavgat Belediyesi çevrenin korunmasına yönelik önemli bir çalışmanın altına imza atıyor.

Ömrünü tamamlamış araç lastikleri belediye ekiplerince toplanıyor ve Manavgat Belediyesi Asfalt Şantiyesi yanındaki boş alanda depolanıyor. Depolanan lastikler ay sonunda Ankara`da bulunan geri dönüşüm fabrikasına yollanıyor.

Araç lastiklerinin doğayı ciddi oranda kirlettiğini belirten Manavgat Belediyesi Ekipleri,kauçuk ve kükürt kullanılarak imal edilen lastikler maalesef doğada kaybolmuyor ve çevreyi zehirliyor.Ayrıca düzensiz depolanması nedeniyle görüntü kirliliği yaratıyor.Eylül ayından bu yana ömrünü tamamlamış araç lastiklerini topluyoruz.Ekiplerimiz her Cumartesi ilçemizi dolaşıyor ve toplanan lastikler Asfalt Şantiyemizin yanındaki boş alanda depolanıyor böylece hem çevre hem de görüntü kirliliği önlenmiş oluyor dedi.

Başlatılan çalışmanın çevreye sağladığı fayda dışında kayda değer bir ekonomik değer yaratığını vurgulayan Belediye Ekipleri,araç lastikleri geri dönüştürülebilir ürünler ve işlendiğinde başta kauçuk sanayi olmak üzere pek çok sanayi dalında hammadde olarak kullanılabiliyor;İmalat sektöründe ihtiyaç duyulan kauçuğun tamamının ithalat yoluyla dış pazarlardan karşılandığı düşünülürse geri dönüştürülmek üzere topladığımız araç lastikleri ülkemiz ekonomisi için oldukça önemli hale geliyor ve döviz tasarrufu yaratıyor şeklinde konuştu.

Manavgat Belediyesi tarafından toplanan araç lastikleri Ankara`da bulunan bir firma tarafından işleniyor. Depolama alanında biriktirilen lastikler ay sonlarında firmaya ait araçlarla ücretsiz olarak Ankara`ya taşınıyor.