HASTANE CADDESİ`NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

16Manavgat Belediyesi`nce Hastane Caddesi`nde sürdürülen asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

Kurban Bayramı nedeniyle ara verilen yenileme çalışmalarının yeniden başlayacağını belirten Manavgat Belediye Fenişleri Ekipleri,Hastane Caddesi ilçemizdeki önemli arterlerden biri;özellikle turizm sezonunda yoğun olarak kullanılıyor. Manavgat Şelalesi`ni ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistler Hastane Caddesi`nden geçerek Şelale`ye ulaşıyorlar bu da normalde yoğun olan ilçe trafiğini yaz aylarında daha da yoğunlaştırıyor dedi.Düzenlemeler tamamlandığında şehir içi trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağının altını çizen Fenişleri Ekipleri,Cadde üzerinde dört yeni kavşak yapmayı planlıyoruz şeklinde konuştu.

Şelale Caddesi Kavşağı,Güneylioğlu Caddesi Kavşağı ve Sarılar Kavşağı`nın revize edildiğinin altını çizen Ekipler,sola yanaşma cebi olmadığı için araçların yığılmasına neden olan Şelale Caddesi ve Güneylioğlu Caddesi Kavşak`larına sola yanaşma cepleri yapıldı ve kavşak mesafeleri trafik akışını rahatlatacak şekilde yeniden düzenlendi.Yine Sarılar Kavşağı`nın 6 metre olan daire çapı 19 metreye çıkarıldı böylece büyük araçların özellikle tur otobüslerinin rahatlıkla dönüş yapabilmesi sağlandı dedi.

Yapay Şelale Kavşağı ile Hastane Kavşağı arasında U dönüşü yapılabilecek başka bir kavşağın olmadığını,Hastane Kavşağı`nın U dönüşü için uygun olmadığını,yapılan düzenleme ile araçların bu kavşağı kullanarak U dönüşü yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Çalışmalar kapsamında Yapay Şelale`den başlayarak Çayyazı yol ayrımına kadar uzanan 2150 metrelik yolun sıcak asfaltla kaplanarak bölünmüş yol olarak düzenleneceği,her iki tarafına kaldırım yapılacak caddeye toplu taşıma araçlarının da yolcu indirip bindirebilmesi için karşılıklı duraklar konulacak.

Düzenleme çalışmaları kapsamında 12.300 ton temel maddesi,10.276 ton sıcak asfalt kullanılacağını söyleyen Ekiplerimiz,2x2 bölünmüş yol olarak düzenlenen caddede ayrıca,15.896 metrekare kaldırım parkesi,7430 metre küçük bordür ve orta refüjlerin inşası için de 2020 metre büyük bordür kullanmayı planlıyoruz dedi.