Başkanımız Şükrü Sözen´in Nevruz Mesajı

Belediye Başkanımız Şükrü Sözen Nevruz Bayramı sebebi ile yayınladığı mesajda; "Bayramlarda, mutlu günlerimizde ve acı günlerimizde olduğu gibi baharın canlandığı Nevruz´da da birlik, kardeşlik duygularımızın katlanarak artmasını yürekten diliyorum" dedi.

Türk kültüründen kaynaklanan Nevruz Bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş, ananevi ve temeli 5 bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramdır. Hepimizin toprağın uyanmasını, tabiatın canlanmasını simgeleyen Nevruz Bayramı'na verdiğimiz önem elbette ki büyüktür.

Bölgemiz üzerinde yaşadığımız topraklarda, ülkemizin bölünmez bütünlüğü anlayışı içinde, dil, din, ırk ayırımı yapılmadan ortak değerler etrafında kilitlenerek yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızın Nevruz coşkusunu daha iyi idrak edeceklerine ve Nevruz Bayramı'nı bu anlayış ve hoşgörü ortamında kutlayacaklarına inanıyorum.

Manavgat’ımızda yaşayan tüm insanların birbirine gösterdiği, birlik, beraberlik, kardeşlik, anlayış, saygı ve hoşgörü ortamı tüm Türkiye’ye örnek olacak niteliktedir. Bayramlarda, mutlu günlerimizde ve acı günlerimizde olduğu gibi baharın canlandığı Nevruz’da da birlik, kardeşlik duygularımızın katlanarak artmasını yürekten diliyorum.

Bayramların en güzel yanı, küskünlüklerin ortadan kalkmasına, barışın ve hoşgörünün tesis edilmesine vesile olmalarıdır. Bu güzel ve anlamlı günde, tüm dargınların barışmasını, yardımlaşma duygularının artmasını diliyorum.

Bu düşüncelerle Nevruz Bayramı'nın, Türk dünyasının geniş coğrafyasında yaşayan tüm bireylere, Manavgat halkımıza, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını yaşatmak isteyen tüm insanlara, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum
Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı