Belediye´de toplu sözleşme sevinci

11Manavgat Belediyesi´nde 10 yıl aradan sonra ilk defa toplu sözleşme sevinci yaşanıyor. Manavgat Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 4 aydır süren ve 104 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin imza törenine DİSK Genel İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Matoş Gonca, İşyeri sendika temsilcileri Ahmet Can ve Nermin Minnetoğlu ile Manavgat Belediyesi adına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen katıldı. Sözleşme 14.01.2010 tarihinden başlayarak 3 yıllığına geçerli olarak 14.01.2013 tarihinde sona erecek. Yapılan toplu iş sözleşmesinde Manavgat Belediyesi´nde, imkanlar ölçüsünde işçilerin memnun olabileceği bir toplu iş sözleşmesi bağıtlanmış oldu. Buna göre tüm işçilere her ay 350 TL gıda yardımı, 150 TL yakacak yardımı ödenecek. Ayrıca her kıdem yılı için işçilere 30 kuruşluk kıdem zammı günlük yövmiyelerine ilave edilecek. Ayrıca toplu iş sözleşmesi süresince her 6 ayda bir olmak üzere işçilerin günlük ücretlerine ve diğer sosyal haklarına yüzde 5 oranında zam yapılacak. Bütün bunların dışında işten çıkarılmaları zorlaştıracak iş güvencesi maddeleri de yeniden düzenlendi. Görüşmelerin anlaşma ile sonuçlanmasına memnun olduklarını dile getiren Matoş Gonca, "Daha önce Manavgat Belediyesi´nde örgütlü olan sendikamız 10 yıl aradan sonra yeni Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen ile ilk defa sözleşme imzalıyor. Ayrıca görüşmelerde büyük emeği geçen, yıllarca kendisinden sendikacılığı öğrendiğimiz ve aniden kaybettiğimiz Sayın DİSK Akdeniz Bölge Başkanı Recep Koç´a da Allah’tan rahmet diliyorum" dedi. Sözleşmenin işçilere, belediyeye ve ilçeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Başkan Şükrü Sözen, "Emeğe ve alın terine duyduğumuz saygının bir gereği olarak; imkanlarımızı zorlayarak, belediyemizi de mağdur etmeyecek şekilde işçilerimize günün şartlarına göre en iyi ücreti ve sosyal hakları vermenin gayreti içinde olduk. Belediyemize ve işçilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.