Kordon Caddesi Rekreasyon Alanı Projesi başladı

Manavgat Belediyesi, kentin en işlek ve görsel güzelliğe sahip olan Irmak Kıyısı Kordon Caddesi´nde, Rekreasyon Alanı Uygulama Projesini başlattı. 900 bin TL´ye mal olacak proje, Temmuz ayına kadar tamamlanarak bölgeye canlılık kazandıracak.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Irmak Kıyısı Kordon Caddesi´nde "Rekreasyon Alanı Uygulama Projesi" ni başlattı. Kentin en işlek ve görsel güzelliğe sahip olan bölgelerinden birisi olan Kordon Caddesi´ndeki peyzaj çalışması 900 bin TL´ye mal olacak. Bölgede geçtiğimiz yıl içinde Develiler Restoran ve Konyalılar Derneği´nin yıkımı ile başlatılan düzenleme projenin temmuz ayında tamamlanması planlanıyor.

Amfitiyatro yer alacak
Yaklaşık 3 bin 647 metrekarelik bir alanda uygulanacak projenin, bölgedeki aktiviteyi artırarak, turizm dinamiklerini canlandırması planlanıyor. Önceki gün mevcut ağaçların köklerinin bozulmadan çıkarılıp başka bir bölgeye nakledilmesiyle başlayan proje içerisinde her yaş grubuna hitap eden bölümler yer alacak. Irmak Kıyısı Rekreasyon Projesi içerisinde küçük okul gösterilerinin yapılabileceği bir amfitiyatro da yer alacak.

Görsel kirlilik yok olacak
Peyzaj çalışmasının diğer değişik bölümlerinde de bir kafeterya, içinde fitnes aletlerinin yer aldığı bir oyun parkı, el işi çalışmalarının yapılıp sergilenebileceği yarı kapalı nostaljik alanlar, görsel güzellik katarak oturanları rahatlatmaya yönelik olarak planlanan 2 adet su oyunu, nostaljik su değirmeni, yürüyüş yolları ve tuvaletler bulunacak. Köprü altını da kapsayarak oradaki görsel kirliliği yok edecek çalışma, daha ileriki dönemlerde genişletilerek sürdürülecek.

Temmuzda tamamlanacak
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kordon Caddesi’nde uygulanacak peyzaj projesi ile bölgenin canlılık kazanacağını dile getirdi. Başkan Sözen, "Kentimizi güzelleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla Kordon Caddesi´nde de bir peyzaj çalışması başlattık. Çalışma tamamlanınca Irmak Kıyısı Kordon Caddesi yerli ve yabancı halkımızın tercih edeceği bir çekim noktası haline gelecek. Projemizin temmuz ayında tamamlanması için elimizden geleni yapacağız. Bu arada çalışmalarımız sürerken etrafa vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dileriz. Vatandaşlarımızın çalışmalar sürerken belediye ekiplerimize yardımcı olacağı inancındayız" dedi.