3D Çanakkale Destanı Gösterimi Başladı

Çanakkale Savaşı´nı 3 boyutlu görsellerle anlatan `Çanakkale Destanı 1915´ Çadırı açıldı. Çanakkale Savaşı´nın görsel öğelerle anlatıldığı çadırda, siperlerin içine girerek gezenler, bir anda savaş yıllarına döndü.

Çadırın önünde Çanakkale Savaşına katılan Türk askerlerinin kıyafetlerini giymiş iki asker konukları karşıladı. Girişte ise konuklara 3 boyutlu görseller için gözlük dağıtıldı. Manavgat Kapalı Spor Salonu yanındaki alanda kurulan çadırın açılışını Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek ve Belediye meclis üyeleri yaptılar. Çanakkale Destanı´nı üç boyutlu görsellerle anlatan belgesel filmin izlenmesinin ardından fotoğrafların yer aldığı sergi büyük bir beğeniyle gezildi. Çanakkale siperlerinin havasını yansıtan labirent ve dehlizlerden oluşan ortamda özel gözlüklerle izlenen 3 boyutlu gösteride, Çanakkale Savaşı, öncesi ve sonrasını tüm yönleriyle anlatan ve çoğunluğu yurt dışı arşivlerden sağlanan 110 adet fotoğraf sunuldu. Manavgat belediyesinin katkılarıyla Manavgat’a getirilen Çanakkale Zaman Tüneli, 11 Nisan tarihine kadar ziyaretçilere açık tutulacak.