MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN

IMG-20160902-WA0003

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN KAMUOYUNA DUYURU

Son günlerde kamuoyunda Manavgat Belediyesi’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaları engellendiğine yönelik yanlış, yakışıksız ve karalama kampanyası niteliğindeki söylemler tarafımızı son derece üzmekte ve halkımız yanlış bilgilendirilmektedir.

Söz konusu iddialarda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce Hastane Caddesi ve Şelale Caddesi birleşiminde devam eden yağmur suyu tahliyesine yönelik çalışmanın, belediyemizce yetkisiz bir şekilde engellendiği ifade edilmektedir. Milli birlik ve beraberliğimizin ve turizm imajımızın zedelenmemesi gerektiği bir dönemde Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezinden servis edilen basın açıklamasında ise koskoca bir Manavgat Belediyesi kurumu, “ Takke Düştü, Basiretsiz, provokatör” gibi küçük düşürücü ifadelerle suçlanmakta, bununla da kalınmayıp ulusal bir gazeteye haber yaptırılmak suretiyle, kentimizin ve kurumumuzun imajı zedelenmeye, çirkin karalama kampanyaları yürütülmeye çalışılmaktadır.

Oysa ki, söz konusu olaylar şöyle gerçekleşmiştir.

25 Ağustos 2016 günü akşamı saat 19.30 sıralarında belediye ekiplerimiz, halktan gelen şikayetler üzerine, sorumluluğumuzda olan ırmağa bağlantılı yolda, üzerinde hiçbir ibare olmayan iş makinalarının hoyratça ve önlemsiz bir şekilde kazıya başladığı bilgisini tarafımıza vermiştir.

Söz konusu bölge, Yukarıhisar Irmak kıyısı düzenlemelerimiz kapsamındaki, yayalaştırılmış, yeşil alan olarak düzenlenmiş, aydınlatma sistemleri faaliyette olan, önemli bir yürüyüş yolu güzergahımızdır. İnsanların yoğun olarak spor, gezi ve ulaşım amaçlı kullandığı bu yoldan, elektrik hatları geçmektedir.

Açığa çıkabilecek kablolar can güvenliğini tehdit edebilir niteliktedir.

Sorumlu belediyecilik anlayışımız gereği, bu bölgede gece vakti gerekli tedbirler alınmaksızın, insanların can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde yapılacak bir kazı çalışmasını sorgulamak ihtiyacı hasıl olmuş ve kazıyla ilgili müteahhit firmadan bilgi istenmiştir. Kazı yapılan yerde bulunması için görevlendirdiğimiz Belediye Başkan Yardımcımız Hasan Şimşek, bir dilekçe verildiği takdirde gerekli önlemler de alınarak müteahhit firmanın işine devam edebileceğini söylemesine rağmen, belediyemize hiçbir evrak verilmeyip karalama kampanyası oluşturulması tercih edilmiştir.

IMG-20160902-WA0004

Ekiplerimizin verdiği bilgiler ışığında kazıyla ilgili olarak herhangi bir izin belgesinin bulunmadığını öğrendiğimiz anda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Menderes Türel’e şahsım olarak telefonla ulaşmak istedim. Bilgi notu bırakmamıza rağmen Sn. Türel’e ulaşamayınca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğini aradım. Üzülerek bildiririm ki, bu makama da ulaşamadık. Telefonlarımıza çıkılmamış, geri dönüş yapma nezaketinde bile bulunulmamıştır.

Olay açıklığa kavuşuncaya kadar geçen sürede konu, ilgili müteahhit firmanın müracaatı ile Emniyete intikal etmiştir. Söz konusu bölgedeki kazı çalışması, genel kolluk kuvvetlerinin çalışmayı tutanağa bağlamasıyla kurumlar arası yazışmalar yapılıncaya kadar sonlandırılmıştır.

Kaldı ki, belediyemizce ertesi gün yazışmalar yapılarak gerekli tedbirlerin kazı yapan firma tarafından alınarak çalışmalara devam edilebileceği bildirilmiştir. Gerekli izinler yazışmalarla, aynı gecenin sabahında verilmiştir. Bundan sonra da belediyemizce herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır.

Manavgat Belediyesi halkın can güvenliğini düşünerek sadece kendi sorumluluğunda olan bir bölgede bu sorgulamayı yapmıştır ve bu izni istemeye yasalar, yönetmelikler hükmünde de sonuna kadar hakkı vardır.

Sorumlu ilçe belediyesi olarak istediğimiz sadece bir kağıt parçasıdır, ya da telefonla bilgi verilmesidir. Ancak Manavgat Belediyesi’ni “YOK” hükmünde gören zihniyetler her zaman olduğu gibi devreye girerek “Bir bardak suda fırtınalar kopartmıştır”.

Gazetelere ‘Yenikapı Ruhuna Manavgat Engeli” diye manşet attıranlar şunu bilmelidirler ki, Gerçek Yenikapı Ruhu, “BİRBİRİNİ YOK FARZ ETMEMEKTİR”

MANAVGAT BELEDİYESİ’Nİ KİMSE YOK SAYAMAZ BUNA DA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ.

Büyükşehir Koordinasyon Merkezi her zaman olduğu gibi halkı ve özellikle o bölgede işyeri bulunan esnaflarımızı yanıltıcı bilgilerle, basın açıklamalarıyla, gazete manşetleriyle Manavgat Belediyemizin tüm alt yapı çalışmalarını durdurduğu imajını vermeye çalışmaktadır.

Yaptığımız müdahale, alt yapı çalışmalarının genelini ve bölgedeki esnafı etkileyecek konumda değildir. Manavgat’ta Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen alt yapı çalışmalarının gecikmesinin Manavgat Belediyesi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Bu olay popülist siyasettir. Algı operasyonudur ve tamamen siyasi şova yöneliktir.

O gece eğer biz bu güvenlik tedbirlerinin alınması için müdahalede bulunmamış olsaydık, vatandaşlarımızdan veya bu karalama kampanyalarını yürüten şahısın yakınlarından biri zarar görmüş olsaydı ne olurdu? Bunun hesabını acaba kim verecekti? Bizi çalışmaları durdurduğumuz için vicdansızlıkla suçlayan şahısların, vicdanları sızlamayacak mıydı? Tüm bunların yorumlamasını, değerlendirmesini, yürekli, vicdanlı değerli Manavgat halkıma bırakıyorum.

KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA

Şükrü SÖZEN