Mahalle Meclisleri hayat buluyor.

Katılımcı ve demokratik yerel yönetim anlayışının bir yansıması olan Mahalle Meclisleri ilk defa Manavgat´ta da hayat buluyor. En küçük yerel idare birimi olan mahallelerin oluşturacağı meclisler halkın bir araya gelip, mahalle sorunlarını tartışarak çözüm yolları bulmayı amaçlayacak.

Mahallelerin öncelikli sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesinden, turizm ve ekonomik kalkınmaya, kadınlara, gençlere, çocuklara, yaşlılara ve engellilere kadar uzanan bir çerçevede hizmet sunacak olan Mahalle Meclisleri, Manavgat´ta da kuruluyor. Manavgat Belediyesi´nin önderliğinde organize edilen ve katılımcı ve demokratik yerel yönetim anlayışının bir yansıması olan Mahalle Meclisleri´nin ilk toplantısı ise Belediye Meclis Toplantı Salonu´nda yapıldı.

Yukarıhisar´ın sorunları tespit edildi
Mahalle Meclisi toplantısı yapan ilk mahalle ise Yukarıhisar Mahallesi oldu. Toplantıya Yukarıhisar Mahallesi Muhtarı Ali Oğuz, mahalle esnafları ve mahallede yaşayan işadamları, CHP´li Belediye Meclis Üyeleri, Yusuf Sönmez, Hasan Öğrekçi, Bülent Özgüven, İzzet Şeker ve Osman Tümbül ile Belediye Fen işleri Müdürü Mustafa Kişioğlu, Zabıta Müdürü Turgay Şalgam ve diğer birim müdürleri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, mahallenin genel alt ve üst yapı sorunları tespit edildi. Esnaflar sıkıntılarını anlattı. Mahallenin turizm ekonomisine nasıl daha katkısının artırılabileceğinin yolları arandı. Olumlu izlenimlerle tamamlanan toplantıların süreceği dile getirildi. Yukarıhisar Mahallesi için yapılan toplantının bir bölümünde ise Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de katılarak, katılımcılara "hoş geldiniz" dedi.

Demokratik ve katılımcı belediyecilik
Mahalle Meclislerinin Manavgat´ın ekonomik ve sosyal kalkınmasında çok önemli olduğunu belirten Başkan Şükrü Sözen, amaçlarının sorunları tespit etmek ve çözüm yollarını birlikte kararlaştırmak olduğunu söyledi. Başkan Şükrü Sözen, "Mahalle Meclislerini oluşturmak düşüncemiz uzun süredir vardı. Ancak bunları yeni hayata geçirebildik. Bu toplantılar Manavgat´ın geleceğine şekil verecek. Amaç, toplumun genel ortak çıkarlarını koruyarak mahallelerin duyarlılıkla birlikte yönetilebilmesini sağlamak. Katılımcı, demokratik ve sosyal belediyeciliğin bir örneğidir bu çalışma. Bu şekilde belediyemizin çalışmaları da daha verimli olacak. Toplantılarda çıkacak sonuçlar tarafıma iletilecek. Bu ilk toplantının başarılı geçmesini diliyorum" dedi.