Ödüllü aşçılardan ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı´nın turizm meslek liseleri arasında açtığı yemek yarışmasında Antalya 1.´si olan Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi´nin 3 öğrencisi, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen´i ziyaret etti. Gençleri ağırlayarak sevinçlerini paylaşan Başkan Sözen, birincilik getiren "Çuplara" isimli balık menüsünün de tarifini ald

Milli Eğitim Bakanlığı´nın turizm meslek liseleri arasında açtığı "Proje Tabanlı Beceri Yarışması"na katılan Manavgat Anadolu Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, yaptıkları "Çuplara" isimli balık menüsüyle 70 yarışmacıyı geride bırakarak Antalya İl Birincisi oldu. Yarışmada birinci olarak okullarını gururlandıran 12. sınıf öğrencileri Ömer Aydın, Ziya Can Kalkandelen ve Mehmet Mudul adlı öğrenciler okul müdürleri Adil Karasoy ve Proje Danışmanı öğretmenleri Pınar Bayrak ile birlikte Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen´i makamında ziyaret etti.

Turizme hizmet edecek
Öğrencileri büyük bir ilgiyle ağırlayan Başkan Şükrü Sözen, turizm öğrencilerinin elde ettiği başarıyla bir kere gururlandıklarını dile getirdi. Başarılı öğrenciler, Başkan Sözen’e ilk defa ürettiği Çipura balığı ve Arapsaçı otu ile yapılan “Çuplara” isimli menülerinin tarifini verdi.
Başarılı gençlerin her birinin gelecekte Türk turizmine hizmet veren aşçılar olacağını belirten Başkan Sözen, onların eğitimine belediye olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi. Başkan Sözen, 1-5 Mart tarihleri arasında Isparta’da yapılacak olan Bölge Yarışması’na katılacak olana öğrencilere başarılar diledi.