Belediye Kurban Kesim Yerleri ve Hizmetleri

16 Kasım 2010 Salı Günü Başlayacak Olan Kurban Bayramı Nedeniyle Kurban Kesim Yerleri ve Uyulacak Kurallar Belirlenmiştir.

16 Kasım 2010 Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramı nedeniyle;

1.İlçemizde Çeltikçi yol ayırımı ve Kavaklı Mezarlığı yanı kurbanlık satış yeri olarak belirlenmiştir.

2.Manavgat ilçe merkezinde Belediye Mezbahası, Pazartesi Halk Pazarı, Eski Balıkhane,İmam-Hatip Lisesi Karşısındaki Uğur Oto Yıkama Yeri, Yunus Emre Parkı, Perşembe Pazarı, Cumartesi Pazarı ve Çarşamba Pazarı kurban kesim yeri olarak belirlenmiştir.

3.Mezbaha dışındaki kesim yerlerinde görevli Kasaplar tarafından sadece küçükbaş hayvanların kesimleri yapılacaktır.
Büyükbaş hayvan kesmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarını Manavgat Belediye mezbahasında kestirmeleri gerekmektedir.

4.Kurban Kesim Komisyonu tarafından kesim ücretleri; küçükbaş hayvanlar için 30 TL. büyükbaş hayvanlar için 100 TL. olarak belirlenmiştir.

5.Cadde ve sokak aralarında olmamak, çevreyi kirletmemek şartıyla isteyenler kendi bahçesinde veya özel mülkünde kurbanlarını kesebilirler.

6.Kan, atıklar ve iç organlar sokak ve caddelere bırakılmayacak, kedi ve köpeklere verilmeyecek ve bu hayvanların çıkaramayacakları şekilde çukura gömülerek imha edilecektir.