Belediye Zabıtası Terazi Denetiminde

Manavgat Belediyesi Zabıta ekipleri 2516 sayılı kanuna göre ölçü ve tartı aletlerinin ocak ve şubat aylarında verilen beyannamesi ölçü aletleri denetlenmeye devam ediyor. Belediye Başkan Vekili Halimoğlu; yapılan denetimlerde beyanname verilmemiş olması durumunda bin 144 TL idari para cezası uygulandığını belirterek vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.
2 yılda bir ocak ve şubat aylarında belediyelere verilen ölçü ve tartı aletleri beyannamesi gereği Manavgat Belediyesi denetimlerini sıkı bir şekilde gerçekleştiriyor. Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada:``2516 sayılı kanuna göre ölçü ve tartı aletleri kullananların her iki yılda bir beyanname vermeleri gerekmektedir. Ocak ve Şubat aylarında verilen beyannameler ardından haksız kazanç sağlamaya çalışanlara yönelik denetimlerimiz devam ediyor. Söz konusu tarihler arasında beyannamede bulunmayanlar ise 1144 TL idari para cezası ile cezalandırılmaktadırlar. İlçemizde tek tek ölçü aleti, kantar, terazi gibi aletleri kullanan esnaflarımıza yönelik yapmış olduğumuz denetimlerimiz artarak devam edecektir`` dedi.