Kavaklı Mahallesi parka kavuşuyor

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Her mahalleye bir park" projesini tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz ay Kasaplar Mahallesi´nde büyük bir parkı tamamlayarak hizmete açan Başkan Sözen, şimdi de Kavaklı Mahallesi´nde bir park yaptırmak için girişim başlattı.

Geçtiğimiz ay Kasaplar Mahallesi’nde büyük bir parkı tamamlayarak hizmete açan Başkan Sözen, şimdi de Kavaklı Mahallesi’nde bir park yaptırmak için girişim başlattı. Kavaklı Mahallesi 6545 Sokaktaki etrafı duvarla çevrili olan 5 bin 417 metrekarelik boş alana yapılacak olan park, bölgenin yeşil alan ihtiyacını karşılayacak. İhalesi tamamlanan ve 15 gün içinde yapımına başlanacak olan park içinde, yürüyüş yolları, 2 adet üstü kapalı ahşap oturmalık (Gazebo), banklar, fitness aletleri, kafeterya, çocuk oyun aletleri, üçlü basketbol potası ve basket sahası yer alacak. Park etrafındaki mevcut duvarlar yıkılmayarak özel taşlarla dizayn edilerek süslenecek.15 gün içinde yapımına başlanacak olan parkın en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

Yeşil alan miktarını artıracağız
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, daha önce Kasaplar Mahallesi’nde yapılan parkın bölge halkı tarafından çok beğenildiğini bu yüzden bir benzerinin, daha detaylı ilavelerle Kavaklı Mahallesi'ne yaptıklarını söyledi. Başkan Sözen, "Her mahalleye bir park yapacağımız konusunda söz verdik. Bu sözü tutmak için Fen İşleri Müdürlüğümüz çalışıyor. Park ihalelerimizi hızla yapıyoruz. Parklar bölge halkının bir nebze de olsa nefes almasını sağlıyor. Genç yaşlı, çoluk çocuk özellikle yaz akşamlarında parklarımızdan gönül rahatlığıyla yararlanabiliyor. Bu yüzden Manavgat'taki kişi başına düşen yeşil alanların miktarını artırmaya özen gösteriyoruz. Park içlerine spor sahaları yapmayı da ihmal etmiyoruz. Gençlerimiz de bizim için çok önemli. Çalışmaların en kısa sürede bitirilerek parkın halka açılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.