Zabıta Ekiplerinden Kasaplara Denetim

Belediyemiz Zabıta Ekipleri ilçe merkezinde bulunan kasapları denetledi. Vatandaşlarımızın hijyenik şartlarda ve daha sağlıklı et tüketmeleri için Zabıta ekiplerimizin denetimler aralıksız olarak devam edecektir.

Önemli gıda maddeleri arasında yer alan kırmızı etin vatandaşlara sunulduğu kasapları periyodik olarak denetleyen zabıta ekiplerimiz denetimleri sırasında soğuk hava depolarının mevzuata uygun olup olmadığı,işyeri ruhsatları,satılan etlerin veteriner kontrol damgalarının bulunup bulunmadığı ve çalışan personelin portör muayenelerini kontrol etmektedirler.
Konu ile ilgili olarak Zabıta Müdürümüz “Yasak olmasına rağmen satışa sunulan hazır kıyma ve üretim izni olmayan sucuklara müsaade etmiyoruz.Halkımızın bu konuda duyarlı olması ve hazır kıyma satan esnafları Belediyemize bildirmelerini istiyoruz ve denetimlerin hedefine ulaşması için tüketicilerden destek bekliyoruz “dedi.Belediyemiz Zabıta Ekipleri tarafından yapılan denetimler her ay düzenli olarak yapılacaktır.