Başkanımız Sözen`den Kadın Hakları Mesajı

24Kadınların,toplum yaşamında daha aktif yer alması,o ülkenin gelişmişliğinin göstergesidir.

Ulu Önder Atatürk,kadının siyasi yaşama dahil olmasına büyük önem vererek bu hakları,Avrupa`nın bazı ülkelerinden daha önce Türk Kadını`na vermiştir.Bu yüksek düşünce,Türk kadınının gurur kaynağı olmuştur.

Yüzyıllar boyunca ataerkil toplumun, erkek egemenliğinin gölgesinde yaşayan kadınlarımıza ``vatandaş`` olma bilincini ve eşitliği armağan eden Atamızı şükranla anıyor;gerek Kurtuluş Savaşı`nda cephede,gerekse Türkiye Cumhuriyeti`nin sonsuza kadar yaşayacak olmasında kadınlarımızın Ata`mıza yaraşır Cumhuriyet kadınları olduğunu ve evlatlarını bu yüce duyguyla yetiştirdiğini çok iyi biliyoruz.

8 Ekim 1934`de kabul edilen ve 5 Aralık 1934`de yürürlüğe giren yasayla Türkiye`de,kadınlara seçme ve seçilme hakkı pek çok ülkeden önce tanınmasına rağmen dünyada kadınlara tanınan haklar sıralamasında ülkemizin 128`inci sırada olmasının düşündürücü ve üzücüdür.

Bu düşünceden yola çıkarak biz de göreve gelirken,kadınlarımızın kent yönetiminde söz sahibi olması gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. Kadınların elinin değdiği her yerin, yapılan her işin güzel olacağı inancımızla çalışmalarımızı yürümekteyiz.Yapacağımız tüm yatırım ve hizmetlerde kadınlarımızın fikir ve önerilerini de her zaman ön planda tuttuğumuzu da kadınlarımız çok iyi bilmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle,bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce onurlu şehit anası başta olmak üzere tüm kadınların, TBMM`de görev yapan kadın vekillerimizin,belediye meclis üyesi kadınlarımızın ve tüm emekçi kadınların bu anlamlı günlerini kutluyor,toplumun dinamizmi olan kadınlara sağlık,huzur ve mutluluk diliyorum.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı