"Halk Günü" uygulaması ilgi görüyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, her Çarşamba günü düzenlediği "Halk Günleri" nin üçüncüsünü dün gerçekleştirdi. Çalışmalarında her zaman vatandaşların menfaatlerini ön planda tuttuklarını belirten Başkan Sözen'e en çok yardım ve iş talebi geldi.

Vatandaş teşekkür etti
Sosyal Belediyecilik uygulamalarını hayata geçirmeye çalışan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, haftalık "Halk Günleri" toplantısının üçüncüsünü gerçekleştirdi. Belediye Başkanlık binasında yapılan toplantıya çok sayıda vatandaş katılarak dilek ve şikayetlerini Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e birebir anlatma fırsatını buldu. Geçtiğimiz bir ayı değerlendiren Başkan Şükrü Sözen, vatandaşa hizmet etmek amacıyla yoğun çalışma temposu içine girdiklerini söyledi. Halk Günü'ne katılan vatandaşlar, Başkan Sözen'e vatandaşla birebir buluşarak sorunlarını dinlediği için teşekkür etti. Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e en çok yardım ve iş talepleri geldi.

Halkın menfaatleri ön planda
Yaptıkları çalışmalarda öncelikle vatandaşların menfaatlerini göz önünde bulundurduklarını anlatan Başkan Sözen, bu ilkelerinden kesinlikle taviz vermeyeceklerini anlattı. Özellikle mevcut yeşil alanları daha işlevsel hale getirmek amacıyla bir takım kentsel dönüşüm projeleri uyguladıklarını anlatan Başkan Sözen, parkları ön plana çıkarmaya çalıştıklarını vurguladı. Sözen, "Mevcut parkları ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu amaçla kentsel dönüşüm projeleri uyguluyoruz. Kimi vatandaşlarımız memnun olmayabilir ama bunu yapmak zorundayız. Bizim için öncelikle vatandaşın genel menfaati önemlidir. Kentte yeşil alanları, parkları kapatacak yapılar var. Parklarımızı canlı tutabilmek adına bu yapıları temizlemek istiyoruz. Vatandaşlarımız da bizlere yardımcı olmalılar" dedi.

Temizlik çalışmaları artarak devam edecek
Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Hesap İşleri Müdürü Bayram Öksüzoğlu, Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu ve Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Arı’nın da hazır bulunduğu toplantıda bir grup vatandaş ise Salkımevler’in eksikleri konusunda Başkan Sözen’den destek istedi. Başkan Sözen, sıkıntıları çok iyi bildiklerini belirterek ellerinden gelen yardımı yapacaklarını vurguladı. Kentin genel temizliği ile ilgili de memnuniyetlerini dile getiren bir grup vatandaş yine Başkan Sözen’e teşekkür etti. Başkan Sözen, kentteki temizlik çalışmalarının artarak vatandaş memnuniyeti yönünde devam edeceğini söyledi. Başkan Sözen, kentin daha temiz tutulması için vatandaşların da üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Özel görüşmeler de yaptı
Bir vatandaşın seyyar tezgah yeri istemesi üzerine konuşan Başkan Sözen, vatandaşların yoğun ekonomik sıkıntı içinde olduklarını bildiğini ancak gelen seyyar taleplerini karşılamanın halk sağlığı açısından mümkün olmadığını söyledi. Başkan Sözen, “Günümüzün zor ekonomik koşullarında vatandaşlarımızın ne kadar sıkıntılı günler geçirdiğini biliyorum. Gönlüm herkesin işinin olmasını istiyor. Ancak seyyar tezgahları konusunda halkımızın hijyeni ve sağlığı için titiz davranıyoruz" diye konuştu. Daha sonra toplantıya katıldıkları için vatandaşlara teşekkür eden Başkan Sözen, özel görüşme taleplerini de reddetmeyerek isteyenlerle ayrı bir odada görüştü.