Belediye Heyeti Herford`dan Döndü

12Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve meclis üyelerinden oluşan 10 kişilik heyet, kardeş şehir Almanya`nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford`tan döndü.

İki kent arasındaki dostluğun karşılıklı ziyaretlerle pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen geziye, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve eşi Hatice Sözen, meclis üyeleri İbrahim Halimoğlu, Halil Çınar, Haydar Ünal, Mahmut Öz, Bülent Özgüven, Abdurrahman Uğur, Osman Tümbül ve Belediye Avukatı İbrahim Acar katılmıştı.

Herford`da bir dizi etkinliğe katılan belediye heyeti, iki şehrin kardeşliğini özel davetler ve gezilerde pekiştirdi. Heyet için Belediye Binasındaki büyük salonda selamla ve karşılama törenini yapıldı. Belediye Başkanları Sözen ve Wollbrink, karşılıklı hediyeler sunarak konuşma yaptı.Herford Belediye Başkanı Wollbrink,``Globalleşen dünyamızda bu ziyaretler oldukça önemli. İki şehrin birleşmesi şehirlerimizin kardeşliği çok önemli boyuta gelmiştir.Dostluklarımızın artmasını diliyorum``dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise,``Bu gönülden karşılama ve ev sahipliği için çok teşekkür ediyoruz. İki şehir arasındaki ilişkileri ileriye taşımaktan yanayız. Bu buluşmalar bizim sınırlar ötesi düşünerek hayata geçirmemizin göstergesidir``dedi. Heyet son gün Spor Galası`na katıldı. Almanya’da en çok spor kulüplerine sahip olan bölgenin Herford olduğunu belirten Başkan Wollbrink, kulüp başkanları ve başarılı sporcuların katıldığı geceye Manavgat heyetinin renk kattığını söyledi. Gecede başarılı olan kulüp yöneticilerinin ödüllerini Başkan Sözen verdi.