BAŞKAN SÖZEN’DEN SU ÜSTÜNDE BAYRAKLI CUMHURİYET KUTLAMASI

BAŞKAN SÖZEN’DEN SU ÜSTÜNDE BAYRAKLI CUMHURİYET KUTLAMASI

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Manavgat Belediyesi 3. Uluslararası Dragon Kano Festivali, Titreyengöl’de başladı.

Festivale, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in ünlü flyboordcu Ali Komşusu’yla birlikte su üzerinde yükselerek yaptığı anlamlı bayrak şov damgasını vurdu. Başkan Sözen’in 10. Yıl marşı eşliğinde öperek bayrak açması herkesi duygulandırdı.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Festivalin açılış törenine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, otellerde konaklayan turistler, öğrenciler ve Manavgat halkı katıldı. Manavgat’ın Sorgun Mahallesi’nde 1. Derecede Doğal Sit Alanı olan ve orman içerisinde doğal bir göl olan Titreyengöl’deki festivalin, ilk günü oldukça renkli geçti.

Festivalin başlamasıyla eşsiz güzellikteki Titreyengöl bölgesi bir anda hareketlendi. 3 gün sürecek olan festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan yaptı.

SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Başkan Şükrü Sözen, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yılında anlamlı bir sportif etkinlik yapmak istediklerini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, hem gençlere ve Manavgat halkına kano sporunu sevdirmek hem de bölge turizmini canlandırmayı hedeflediklerini de anlattı. Sözen, Türkiye’nin içinde bulunduğu kritik süreçte sporun birleştirici gücü ve sinerjisinden yararlanarak ülkeye barış ve sevgi mesajları vermeye çalıştıklarını vurguladı. Başkan Sözen, 3 gün boyunca 24 takımda 250 sporcunun yarışacağını söyledi. TİSOYAB Hüseyin Aydoğan ise gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmanın tek yolunun spor olduğunu bu nedenle kano sporunu yaymaya çalıştıklarını vurguladı.

BELEDİYE BAŞKANI’NIN ELİNDE YÜKSELEN TÜRK BAYRAĞI

Açılış sonrasında Dünya şampiyonu Ali Komşusu’nun sporcu kişiliği ile bilinen Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile yaptığı flybord gösterisi yoğun alkış aldı. Ünlü flyboordcu Ali Komşusu’nun su içinde yükselerek yaptığı akrobatik hareketler ilgiyle izlenirken, Başkan Sözen de aynı anda jetski ile Titreyengöl’e açıldı. Şovun sonlarına doğru Başkan Sözen, elindeki Türk Bayrağını öperek su üstünde yükselen Ali Komşusu’ya verdi. Daha sonra Komşusu ve Sözen su üstünde yükselerek Türk Bayrağını 10. Yıl Marşı eşliğinde birlikte açtı. Bu anlar izleyen herkesi oldukça duygulandırdı. Başkan Sözen ise ardından jetski ile su üstünde gösteri yaptı.

PAZAR GÜNÜ PROFESYONELLER YARIŞACAK

Şovların ardından protokol yarışlarına start verildi. Yapılan yarışlarda Başkan Sözen’in de katıldığı Manavgat Belediye Başkanlığı 1’inci, Manavgat İlçe Tarım Müdürlüğü 2’inci, Side Özel Eğitim Merkezi 3’üncü Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ise 4. Oldu. Yarış aralarında yabancı animasyon ekiplerinin dans ve akrobasi şovları büyük ilgi topladı. 3 gün boyunca Dragon yarışlarına katılacak olan takımlar yarışlar öncesi antrenman yapacak. Resmi Kurumlar, okullar, oteller, acentalar, esnaflar ve turistlerin katılacağı yarışların son günü olan Pazar günü ise profesyonel İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi dragon kano takımları yarışacak.