BAŞKAN SÖZEN’DEN ATATÜRK ve FEVZİ PAŞA CADDESİ ESNAFIY

BAŞKAN SÖZEN’DEN ATATÜRK ve FEVZİ PAŞA CADDESİ ESNAFIYLA PROJE TOPLANTISI

Demokrat ve halkçı Belediye Başkan Şükrü Sözen, hayata geçireceği projeleri halka danışıp, halkla paylaşmaya devam ediyor. Sözen, son olarak Atatürk ve Fevzi Paşa Caddeleri’ndeki düzenleme projesiyle ilgili esnaf toplantısı düzenledi.

ESNAFLAR İLGİ GÖSTERDİ

Kentte yapılacak olan yeni çalışmalarla ilgili olarak her zaman halka danışıp fikirlerini almayı ilke edinen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentin en eski ve köklü caddelerinden Atatürk ve Fevzi Paşa Caddeleri’nde yapılacak olan düzenleme projesi ile ilgili olarak bir bilgilendirme ve danışma toplantısı düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Başkan Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik, Belediye Başkan Yardımcısı Av. Semra Öztürk, Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz, Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu, Zabıta Amiri İsmail Erdoğan ile Atatürk ve Fevzi Paşa Caddeleri’nde işyeri bulunan esnaflar ile vatandaşlar katıldı.

AMAÇ FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPMAK

Başkan Şükrü Sözen, toplantı öncesinde vatandaşları, kokteylli ikramlar eşliğinde büyük bir nezaketle karşılayarak herkesle tek tek sohbet etti. Ardından toplantıya geçildi. Başkan Sözen, kentin en işlek, en eski ve ticari hayatı yoğun olan Atatürk ve Fevzi Paşa Caddeleri’nde düzenleme çalışmaları yapacaklarını belirterek, vatandaşları bilgilendirmek, karşılıklı fikir alış verişi yapmak amacıyla toplantı düzenlediklerini söyledi. Katılımları için tüm esnaflara ve vatandaşlara teşekkür eden Başkan Şükrü Sözen, düzenleme projesi ile genel bilgi verdi. Başkan Sözen, iki caddede asfalt bölümü 15 bin 2 olmak üzere toplam 26 bin m’lik düzenleme yapılacağını, çalışmanın proje bedelinin 5 milyon TL olduğunu anlattı. Sözen, çalışmalarda kaldırım ve asfalt düzenlemelerinin yanı sıra yeşil alanların, oturma gruplarının ve süs havuzlarının yer alacağını vurguladı.

SÖZEN; “TAŞIN ALTINA HEP BİRLİKTE EL KOYALIM”

Atatürk ve Fevzi Paşa Caddeleri’nde düzenleme yapılmaması nedeniyle esnafların büyük bir kayıp yaşadığını belirten Başkan Sözen, hayata geçirilecek projenin bu kayıpları en aza indirgeyeceğini anlattı. Esnafla ve belediye el ele çalışıldığı takdirde çalışmanın esnaf ve halkın yararına olacağını belirten Başkan Sözen, daha önce yapılan Güllük, Çetin Emeç ve Hisar Caddeleri’ni örnek gösterdi. Başkan Şükrü Sözen, “Çalışmamız, ticari hayata değer katacak. Daha önce uygulama yaptığımız caddelerde büyük değişim yaşandı. Bu iki caddemizde de düzenleme sonrasında ticari hayat farklı boyutlara ulaşacak. Taşın altına elimizi hep beraber koyarsak, bu projemiz gerçekten hayata geçecektir. Sizlerden destek istiyoruz. Çalışmalarımızda yanımızda olacağınızdan şüphemiz yok” dedi.

BAŞARIYA ULAŞMANIN YOLU FEDAKARLIK

Her projede insanların yüzde 100 memnuniyetinin sağlanamayacağını da vurgulayan Başkan Sözen, başarıya ulaşmanın yolunun fedakarlık olduğunu söyledi. Projede esnafın ve vatandaşların da özveride bulunması gerektiğini belirten Başkan Sözen, “Çalışmalarda bina yüzeylerini güzelleştirmek istiyoruz, Gölgeliklere bir düzen vermek istiyoruz. Sizlerin katkısı ve fedakarlığınız bu yüzden önemli. Bu değişiklikleri yapmazsak başarılı olamayız” dedi. Başkan Sözen’i dikkatlice dinleyen esnaf ve vatandaşlar ise bu uygulamaları olumlu bulduklarını belirterek çalışmalar nedeniyle Manavgat Belediyesi’ne teşekkür etti.

ÇEVİK, “KALDIRIM DÜZENLEMESİ DEĞİL VİZYON PROJE”

Daha sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Sebahat Çevik ise, caddelerde uygulanacak projenin sadece bir kaldırım çalışmasından ibaret olmadığını, bütün çalışmaların vizyon projeler olarak hayat geçirileceğini söyledi. Projeyi fotoğraflar üzerinde anlatan Çevik, şunları söyledi. “Pazar yeri projesi, Fevzi Paşa ve Atatürk Caddeleri Projeleri, vizyon projeleridir. Buraları Manavgat’ın İstiklal Caddesi, Antalya’nın Şarampol’ü gibi değerlendirmek gerekir. Biz bu caddelerde insanları ne kadar oyalarsak, ticari hayatı o kadar geliştirmiş oluruz. Buralarda insanların vakit geçirmesi gerekir. Biz de bunu sağlamaya çalışacağız. Trafik sorununu ceplerle çözeceğiz. Engelli vatandaşlarımız için takip taşları yerleştireceğiz. Tabelaları, gölgelikleri ve bina yüzeylerini bir düzene sokacağız. Bunun için de sizlerden yardım ve destek istiyoruz” dedi.

ESNAFTAN BAŞKAN SÖZENE PAYLAŞIM TEŞEKKÜRÜ

Yeni çıkan yasayla Türkiye genelinde AVM’lerin onayının Bakanlık, ruhsatlandırma işinin de Büyükşehir Belediyeleri tarafından yapıldığını belirten Başkan Sözen, caddelerin bu anlamda önemli olduğunu anlattı. Sözen, “Cadde düzenlemelerine son derece önem veriyoruz. Daha önce Manavgat’ta yapılması planlanan birkaç AVM’yi esnafımızın sıkıntıya girmemesi için reddetmşitik. Ancak yeni çıkan yasayla AVM’lere müdahale etme yetkimiz yok. Bu caddelerin değerini düzenlemelerle artırıp esnafımıza artı değer katmış olacağız” dedi. Başkan Sözen’i dikkatlice dinleyen Atatürk ve Fevzi Paşa Caddesi esnafları, ASAT tarafından uzun süredir devam eden yer altı çalışmalarından şikayetçi olurken, Manavgat Belediyesi’nin bir an önce projeye başlamasını dört gözle beklediklerini dile getirdi. Daha sonra Başkan Sözen, esnaflarla uzun uzun sohbet etti. Esnaf, proje çalışmasını kendileriyle paylaştığı için Başkan Sözen’e teşekkür etti.