Haber Arşivi 2 Sayfa 259

Hava koşulları nedeniyle okullar tatil.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk veorta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edilmiştir.

İLÇE MÎLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLAN METNİ

İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı gereğince; 16.12.2009 Çarşamba günü, hava muhalefeti nedeniyle İlimiz genelindeki tüm resmi - özel ilköğretim ve orta dereceli okullarımız, dershaneler ve tüm diğer eğitim kurumlarımız 1 (bir) gün sureyle tatil edilmiştir.

Tüm halkımıza ilanen duyurulur.

Yollardaki hasarlar gideriliyor.

Restoran ve kafelere sıkı denetim

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, büyük turizm pazarı Pazartesi Pazarı ile Perşembe Pazarı içi ve civarlarında bulunan gıdayla ilgili işyerlerinde sıkı denetim yaptı. Ağırlıklı olarak tost-hamburger, döner ve gözleme satan işyerlerinde hijyen ve çeşitli eksiklerin bulunup bulunmadığını inceleyen ekipler, 23 adet tutanak düzenledi

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yerli ve yabancı turistlerle, vatandaşların yoğun olarak gezdiği büyük turizm pazarı Pazartesi Pazarı ve Perşembe Pazarı bölgesinde gıda satan işyerlerine yaptığı denetimleri sıklaştırdı. Bölgedeki ağırlıklı olarak tost-hamburger-gözleme ve döner satan restoran ve kafelere hijyen denetimi yapan ekipler, 10 gün içinde 23 adet tutanak düzenledi.

Düzenlenen tutanaklarla hijyen, ruhsat ve diğer konularda eksiği bulunan işyerlerine hatalarını düzeltmeleri için 10’ar veya 15’er günlük süreler tanındı. Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, toplu olarak gezilen Pazar yerleri ve çevrelerinde bulunan işyerlerine yapılan denetimlerin sürekli olacağını vurguladı.

Denetimlerini aralıksız sürdüren zabıta ekipleri işyerlerinde şu tür eksikleri denetleyerek tutanakla belirledi.
1-Çalışanların portör muayenelerinin yapılıp yapılmadığı.
2-Dışarıda yapılacak işe göre ayrıca kabin yapılması
3-İşyeri ruhsatının bulunup bulunmadığı
4-Genel Temizlik konularına uyulup uyulmadığı
5-Mutfaklarda sıcak su bulunup bulunmadığı
6-Açık alanlarda gözleme yapılmaması. Bu tür işlerin içeriye taşınması.
7-Ruhsatların görünen yerlere asılması
8-Ahşap saplı eskimiş malzemelerin değiştirilmesi
9-Dönerin işyeri içinde bulundurulması. Açık alanda yapılmaması.
10-İşyerlerindeki duvarların temizliği. Kirli olanların hemen boyatılması.
11-Zeminlerin kolay temizlenebilir kaplama malzemesi ile döşenmesi.

Başkandan tiyatroculara moral ziyareti

Yeni imar yolu çalışmaları başladı.

Manavgat Belediyesi, yeni yapılaşmaya açılan bölgelerde imar yolu çalışmalarını hızlandırdı. Belediye Başkanımız Şükrü Sözen, son olarak Hatıplar Mevkii'nde vatandaşlardan gelen talepleri geri çevirmeyerek 500 metrelik imar yolu aç

Belediye Başkanımız Şükrü Sözen, belediye sınırları içinde, yeni yapılaşmaya açılan bölgelerin alt ve üst yapı eksiklerini tüm hızıyla gidermeye çalışıyor. Başkan Sözen, bu konuda vatandaşlardan gelen istek ve şikayet taleplerini dikkate almaya özen gösteriyor. Bu konuda belediyeye gelen bir isteği değerlendiren Başkan Sözen, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine talimat vererek, yapılaşmanın yoğun olduğu Hatıplar Mevkii'nde yol açılması çalışmalarını başlattı. Çalışmalar kapsamında şimdilik 500 metrelik yeni imar yolu açılacağı belirtildi. Belediye ekiplerini gören vatandaşlar son memnun olurken, önceki sıkıntılarını da dile getirdi. Vatandaşlar, "Bölgede yazın tozdan, kışın da çamurdan geçilmiyordu. Burada yerleşim yerleri giderek artıyor. İhtiyaçlarımız çoğalıyor. Bu konuya duyarlılık gösteren Başkan Sözen'e teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz" dedi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, belediye olarak öncelikle vatandaşın sesine kulak verip çalışmaları yönlendirdiklerini dile getirerek, "Belediye olarak kısıtlı imkanlara rağmen her yere ulaşarak vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yeni yapılaşma olan bölgelerde alt yapı eksiklikleri oldukça fazla. Bunları en aza indirgemek istiyoruz. Görevi devir aldığımız günden bu yana 10 kilometreye yakın yeni imar yolu açtık. Bundan sonraki çalışmalarımızı da sıraya koymamız gerekiyor. Amacımız vatandaşımızın ayağını çamura değdirmemek. Her şey Manavgat halkı için" diye konuştu.

Kasaplar bataklıktan kurtuldu