MANAVGAT BELEDİYESİ SİDE EK HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILD

received_10154155891532311

MANAVGAT BELEDİYESİ SİDE EK HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

Manavgat Belediyesi Side Ek Hizmet binası törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın, CHP Antalya Milletvekili Op. Dr. Niyazi Kara, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Manavgat halkı katıldı.

Side Ek Hizmet Binası’nın açılış töreninde ünlü sanatçı Edip Akbayram da sahne aldı.

BAŞKAN SÖZEN TANITTI

Side Ek Hizmet binasının açılış kurdelesini, törene katılan protokol üyeleri hep birlikte kesti. Ardından Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, protokol üyeleri ve vatandaşlara binayı gezdirerek tanıttı. Misafirlere bilgi veren Başkan Şükrü Sözen, büyüyen Manavgat’a daha iyi hizmet vermek amacıyla inşa edilen

ek hizmet binasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Plan Proje Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü ile geçici olarak Özel Kalem Müdürlüğü’nün hizmet vereceğini dile getirdi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BULUŞMA

Açılışa katılan Manavgat halkı daha sonra hep birlikte konser alanına geçti. Terör olaylarında hayatlarını kaybeden tüm şehitler ve Soma faciasında ölen maden şehitleri adına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve hep birlikte söylenen İstiklal Marşı’nın ardından Başkan Sözen, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Başkan Sözen’in duygusal konuşması yoğun alkış aldı. Başkan Sözen konuşmasına birliktelik vurgusuyla başladı. Sözen, Manavgat’ta yaşamaktan gurur duyduğunu belirterek yaşanan bu buluşmayı tüm Türkiye’ye örnek gösterdi.

ŞEHİTLERİMİZE ANMA, DEMİRAL’A ACİL ŞİFALAR

Başkan Sözen, Soma faciasında ölen maden işçilerini de 2. yıl dönümlerinde anarken, beyin kanaması teşhisi ile hastanede tedavisi süren belediye meclis üyesi Halim Demiral’a da acil şifalar diledi. Ülkenin her türlü sıkıntıya göğüs gerebileceğini ama asla yıkılmayacağını vurgulayan Başkan Sözen, “Bu ülke ve Manavgat çok büyük. Büyüklerimiz yüksek dağlarda hiçbir zaman rüzgar ve fırtına eksik olmaz. Ama fırtına diner, rüzgar durur. Dağlar yine bütün heybetiyle yerindedir. Bu ülkede her türlü sıkıntıya rağmen yüce dağlar gibi yüce bir ülke olarak büyüyerek dünyanın en güzel ülkesi olarak kalmaya ilerlemeye devam edecektir” dedi.

MANAVGAT İL OLMALI

Manavgat’ın doğasıyla, çeşitliliğiyle, örf ve gelenekleriyle, Anadolu köyleriyle, gurur duyulan otelleri, ırmağıyla gölleriyle muhteşem bir kent olduğunu dile getiren Başkan Sözen, Manavgat’ın büyük bir aile olduğunu vurguladı. Sözen, Bu ailenin huzurlu bir hayat sürmesi için çalışan Manavgat’ kadar güçlü ve büyük bir Manavgat Belediyesi olduğunu söyledi. Manavgat’ın il olması gerektiğini vurgulayan Başkan Sözen, “Siyasi kaygılar olmadığı takdirde sıhhatli bir değerlendirme yapıldığında il olması gereken en birinci ilçe Manavgat’tır. Tatlı hayallere kapılanlara bir kere daha sesleniyorum” dedi.

SİDE’YE ARTI DEĞER KAZANDIRACAĞIZ

Büyük Manavgat’a hizmet verdiklerini dile getiren Başkan Sözen, Manavgat’ta 106 mahallenin eksiksiz hizmet alması gerektiğini, bu düşünceyle de Side Ek Hizmet binasını inşa ettiklerini söyledi. Side’nin tarihi ve turistik özellikleriyle dünya turizminin gözde bir mahallesi olduğunu anlatan Başkan Sözen, bölgeye artı değer kazandırmayı hedeflediklerini belirterek geçmişte Side’ye hizmet verenlere de teşekkür etti.

TURİZMCİ Ve ESNAFI DÜŞÜNÜYORUZ

Bölge turizmine de değinen Başkan Şükrü Sözen, 250 bin bakanlık belgeli tesisin bu dönemde zor günler geçirdiğini söyledi. Sözen, turizme bağlı 20 bin küçük esnafın da olduğunu vurgulayarak, belediye olarak çalışmalar yaptıkların söyledi. Sözen, “Belediye olarak turizmcilerimiz ve esnafımızın krizi en az zararla atlatmaları için stratejiler geliştiriyoruz. Toplantılar düzenliyoruz. Çalışmalar yapıyoruz. Karamsarlığa kapılmamak önümüze bakmak zorundayız” dedi. Başkan Şükrü Sözen, daha sonra hizmetlerini ve projelerini anlattı. Şükrü Sözen, konuşmasının sonunda Ataol Behramoğlu’nun “Türkiye Üzgün Yurdum Güzel Yurdum” şiirini okudu. Başkan Sözen’in duygusal şiiri, Manavgat halkından yoğun alkış aldı. Ardından ünlü sanatçı Edip Akbayram sahne alarak en güzel şarkılarını Manavgat halkı için söyledi.