MANAVGAT’TA YEŞİLÇAM RÜZGARI

Manavgat Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu, “Yeşilçam Film Müzikleri” konserini, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Manavgat halkı, nostaljik Yeşilçam filmlerinin müzikal tadında sahnelenip seslendirildiği konsere akın etti

7K4A0344

85 KORİST SAHNE ALDI

Şef Onur Gök yönetimindeki Manavgat Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu, “Yeşilçam Film Müzikleri” konserini Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneledi. 85 koristin sahne aldığı müzikal tadındaki konser, Türk Sinemasına damga vuran “Hafize Ana” karakterinin seyircilerin arasından okul zilini çalmasıyla başladı. Müzikal tiyatro şeklinde gerçekleşen konserde, koristler 70’li ve 80’li yılların modasını gösteren kıyafetler ile sahneye çıktı. Konser, “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı” filmindeki meşhur “Fesüphanallah” şarkısıyla başladı.

7K4A0352

FİLMLERDEN ESİNTİLER

Koristler, çok sevilen Yeşilçam filmlerindeki “Sevdan Olmasa”, “Boş Kalan Çerçeve”, “Duydum Ki Unutmuşsun”, “Gurbet”, “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Samanyolu”, “Darıldın Mı Gülüm Bana”, “Mavi Boncuk”, “Benim Gözüm Sende”, “Sevemedim Kara Gözlüm”, “Ben de Özledim Ben de”, “Arım Balım Peteğim” şarkılarını ünlü sanatçıların film kostümlerini giyerek seslendirdi. Her koristin bir sanatçıyı temsil ederek canlandırması ise duygu ve neşe dolu anlara sahne oldu. Koristler, bir döneme damga vuran sanatçıların rol aldığı filmlerin en can alıcı sahnelerinin aktarıldığı slayt gösterisinin ardından sahne alarak şarkılarını seslendirdi.

7K4A0360

KEMAL SUNAL, MÜSLÜM GÜRSES, FERDİ TAYFUR

Konserde, Türk sinema tarihine damga vuran usta sanatçılar Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul, Kadir İnanır, Türkan Şoray, Sadri Alışık, Gülden Karaböcek, Cüneyt Arkın, Mustafa Kandıralı, Erdal Tosun, Emel Sayın, Filiz Akın, Erkin Koray, Gülşen Bubikoğlu, Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, İzzet Günay, Belkıs Özener, Ekrem Bora, Ahmet Mekin, Ayhan Işık, Şener Şen ve Tarık Akan, replikleri ve şarkılarıyla canlandırıldı. Kemal Sunal’ın Çöpçüler Kralı’ndaki çöp süpürerek şarkı söylemesi ve hafızalara kazınan “Parka Gidecekmiş İki Gözümün Çiçeği” repliğinin bire bir canlandırılması ise seyircileri kahkahaya boğdu.

7K4A0373

BAŞKAN SÖZEN’E TEŞEKKÜR

Konser sonunda dinleyicilerin yoğun talebi üzerine “İzmir Marşı” koristler tarafından seslendirilerek Manavgat halkıyla birlikte hep bir ağızdan coşkuyla söylendi. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ceylan ise koro adına Şef Onur Gök’e teşekkür buketini takdim edip konuşma yaptı. Gecede konuşan Şef Gök, Manavgat Belediyesi bünyesinde bir THM korosunun kurulmasına öncülük eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti.

7K4A0379

7K4A0382