MANAVGAT BELEDİYESİNDE 144 EYT EMEKLİSİNİN TAZMİNATI ÖDENDİ

Manavgat Belediyesi, 144 çalışanın emeklilik tazminatlarının tamamının ödemesini gerçekleştirdi.

02-DSC_2648

SÖZEN; HİÇ BİR BANKADAN KREDİ ALAMADIK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, EYT kapsamında emekli olan 144 belediye çalışanıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Hakkı Ödevoğlu, Levent Ardıç, Mustafa Ceylan, Özel Kalem Müdürü Hatice Söze, birim müdürleri ve EYT kapsamında emekli olan belediye çalışanları katıldı. Başkan Sözen, bütün belediye emeklilerini güler yüzle karşılayıp ellerini sıkarak “hoş geldiniz” dedi.

Başkan Sözen yaptığı açıklamada, seçim sonrasında belediyelerin EYT emeklileri için kamu bankalarından kredi alabilecekleri açıklaması yapılmasına rağmen Manavgat Belediyesi’nin İller Bankası dahil bütün kamu ve özel bankalara yaptığı kredi müracaatlarının sonuçsuz kaldığını dile getirerek bunun kendilerini yıldırmadığını anlattı. Başkan Sözen, pek çok belediyeye EYT tazminat ödemesi kredileri kullandırılırken, Manavgat Belediyesinin bu kredilerden yararlanamadığını, kamu ve özel hiç bir bankadan kredi alamadıklarını söyledi. Başkan Sözen, herşeye rağmen 144 çalışana emeklilik tazminatlarının tamamını, belediye kaynaklarıyla ödemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Şükrü Sözen, bugün itibarıyla tüm tazminatların hesaplara yatacağını belirterek emeklilerden helallik istedi. EYT emeklileri de Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür ederek, helallik verdi.

HELALLİK İSTEDİ

Sözen, “Öncelikle burada olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Aranızda uzakta olanlar, çalışanlar, gelemeyenler var. Hepsi de haklarını helal etsinler. Emeğin ve emekçinin her zaman hakkını veren bir belediyeyiz. Bugüne kadar bugüne kadar maaşları hiç geciktirmeyen günü gününe ödeyen belediyelerin başında geliyoruz. Bu bizim emeğe verdiğimiz değerdir. Belediyecilik anlayışımızda çalışanın alnının terini kurutmayız. Önce maaşlar ödenir diğer giderler daha sonra ödenir. Sizler de bu süreçleri yaşayarak bugüne geldiniz. Emekli olarak buradaki süreciniz bitirdiniz. Ama gözden kaçırmamanız gereken bir durum var. EYT konusu yıllardır sürüncemede olan bir konuydu. Bu kavgayı veren kişilerin başında geliyorum. Sizler en doğal hakkınızı aldınız. Kimse size lütfetmedi. Emeğinizin karşılığını aldınız. Ancak yapılan açıklamalara göre belediyelerin Devletin bankalarından kredi alarak EYT’lilerin tazminatlarını ödeyebilirsiniz dediler. Manavgat Belediyesi olarak biz de bütün bankalara müracaat ettik. İller bankasına müracaat ettik. Hiçbir şekilde olumlu dönüş yapılmadı. Kredi alamadık. Belediye olarak bir kısım alacaklarınızı ödemiştik. Bugünden itibaren alacaklarınızın tamamı hesabınızda olacak. Hakkınız olan bu parayı hiçbir kamu ve özel bankadan kredi almadan belediyemizin kaynaklarıyla ödüyoruz. Mevcut işleyişi biliyorsunuz. Çok zorluklarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Belediyelere söz verilen kredinin bize yönelik kullandırılmamasından kaynaklı gecikme oldu. Ben hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Burada olamayan arkadaşlara da söyleyin haklarını helal etsinler. Şimdiden sonra da birlikte olacağız. Sizin de ihtiyacınız olursa her zaman kapımız açık. Emeğin ve emekçinin en yüce değer olduğu bilinciyle hizmetleriniz için teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamlarınızda ailelerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir emeklilik yaşamı diliyorum” dedi.

1-7K4A8861