MANAVGAT BELEDİYESİ TİYATRO TOPLULUĞU KURDU

Manavgat Belediyesi, kentteki kültürel canlılığı artırmak, halkın kişisel, sosyal gelişimine katkı sağlamak ve tiyatro kültürünü Manavgat’a yerleştirmek amacıyla Gençlik ve Sanat Kulübü Tiyatro Topluluğu’nu hayata geçirdi. Tiyatro Topluluğuna çeşitli yaş gruplarından 54 kişi katıldı.

7K4A9325

Tiyatroya gönül veren topluluk üyeleri, ilk eğitimlerini, Atatürk Kültür Merkezi’nde ünlü yazar ve yönetmen Kosta Kortidis’ten aldı. Haftada 2 gün tiyatro eğitimi alacak olan topluluk üyeleri, Kosta Kortidis’in yazdığı, “İki Yakanın Hikayesi” adlı oyununu sahneleyecek.

KORTİDİS’TEN “İKİ YAKANIN HİKAYESİ”

Ünlü yazar ve yönetmen Kosta Kortidis, tarihi Manavgat Köprüsünün yapım aşamasını anlattığı “İki Yakanın Hikayesi” eserinin Manavgat halkı tarafından beğenileceğini söyledi. Kortidis, komedi ve dram unsurları içeren eserinde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manavgat’a gelişini, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki Manavgat’ı ve kent tarihini anlattığını söyledi. Topluluk üyelerinin bu oyunu en iyi şekilde sahneleyeceğine inandığını belirten Kortidis, ilerleyen süreçte şehir turnelerine de çıkılabileceğini vurguladı.

7K4A9328

SÖZEN ; “TARİHİMİZİ SANATLA BULUŞTURACAĞIZ”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Manavgat Belediyesi olarak kentimizin kültürel faaliyetlerini arttırmak, vatandaşlarımızı sanatla buluşturmak amacıyla Gençlik ve Sanat Kulübü Tiyatro Topluluğumuzu kurduk. İlginin büyük olması bizi sevindirdi. Ünlü yazar Kosta Kortidis eşliğinde eğitim alacak olan tiyatro topluluğu üyelerimiz, en güzel oyunları sahneleyecek. Manavgat’ımızın sanatla buluşması ve ulusal boyuta taşımasını oldukça önemsiyoruz. Tamamı Manavgatlı vatandaşlarımızdan oluşan tiyatro grubumuza çalışmalarında başarılar diliyorum. Dünyanın en güzel kenti olan Manavgat’ımızı, kültür ve sanatla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

7K4A9329

7K4A9331