MANAVGAT BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM KURUMLARI’NDA 100. YIL COŞKUSU

Manavgat Belediyesi’nin eğitim kurumları Side, Çolaklı, Sarılar, Taşağıl Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri ile Ilıca Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi, Manavgat Belediyesi Çocuk Korosu ve Çocuk Kültür Merkezi öğrencileri, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı’nı, muhteşem etkinlikler düzenleyerek kutladı.

Manavgat Belediye’sinin eğitim kurumları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı’nı daha coşkulu bir şekilde kutlamak amacıyla muhteşem bir etkinlik programı hazırladı. Manavgat Belediyesi’ne bağlı eğitim kurumlarının organize ettiği programda, Çocuk Kültür Merkezi, Ilıca Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi, Side, Sarılar, Çolaklı ve Taşağıl Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Atatürk Kültür Merkezi’nde gösteri düzenledi. Öğretmenleriyle birlikte ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce çocuk, ellerinde Türk Bayrakları ile AKM’ye kadar kortej düzenledi. Manavgat Belediyesi’nin Özgürlük Bandosu da Cumhuriyet marşları ile yürüyüşe eşlik etti. Yürüyüşe, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen Manavgat Belediye Başkan Vekili Bülent Özgüven, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

AKM ÖNÜ’NDE BÜYÜK ÇOŞKU

Manavgat Belediyesi’nin eğitim kurumları kortejin ardından Atatürk Kültür Merkezi’ne gelerek (AKM) büyük bir özenle hazırladıkları şiir, dans ve halk oyunları gösterilerini kent halkına sergiledi. Çocuklar ve öğretmenler, günün anlamına ithafen Türk Bayrağının rengi olan kırmızı- beyaz elbiseleri giydi. Çocukların muhteşem performansı, izleyenlerden büyük alkış aldı. Manavgat Belediyesi’nin Halk Oyunları ekibi zeybek oynarken, Engelsiz Yaşam Merkezi, Çocuk Kültür Merkezi ve kreşler ise dans, şiir ve müzik gösterisi hazırladı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen konuşma yapan başkan yardımcısı Mustafa Ceylan, Cumhuriyet’e sonuna kadar bağlı olduklarını vurguladı. Başkan yardımcısı Ceylan, “Sahip olduğumuz en büyük miraslardan birisi olan Cumhuriyet’imizin 100. Yılını kutluyoruz. Cumhuriyet, bize Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından emanettir. Gururluyuz. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen adına, programda emeği geçen çocuklarımıza ve eğitim kadromuza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

15-DJI_0133