MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN HOCALI YAYLASINA YOL BAKIMI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat halkının hem hayvanlarını otlatmak hem de yaz şartlarına göre daha serin ve uygun şartlarda yaşamak amacıyla çıktığı yayla yollarında başlattığı bakım ve onarım seferberliğini sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta içinde Sülek Yaylasında tüm yolları onarıp halkın kullanacağı şekilde düzenleyen Manavgat Belediyesi ekipleri, şimdi de eşsiz güzelliğe sahip olan Dipsiz Göl’ün bulunduğu Hocalı Yaylası’nda yol bakım çalışması başlattı.

MUHTAR ve YAYLA SAKİNLERİ BİLGİ VERDİ

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, günün ilk saatlerinde yaylaya ulaşarak grayder, silindir, su tankeri ve tırlarla yol düzenleme çalışmasına başladı. Mahalle Muhtarı Hüseyin Dönmez ve yayla sakinleri de belediye ekiplerine eşlik ederek yollar hakkında bilgi verdi. Muhtar Hüseyin Dönmez, yollarının daha kullanışlı ve güvenli hale geldiğini belirterek Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti.

SÖZEN; “YAYLALAR ATA YURDUMUZ”

Manavgat halkının yaylalara ata yurdu gözüyle baktığını ifade eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yayla göçü öncesinde yol düzenleme çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Manavgat’ımızın geleneksel kültürü olan yaylacılık, bölgemizdeki insanlarımız için çok önemli. Vatandaşlarımız merkezden oldukça uzak olan yaylalarda hem hayvanlarını otlatıyor hem de yaz şartlarına göre daha serin yerde konaklamış oluyor. Bizler de bu bilinçle halkımızın ulaşımını kolaylaştırmak istedik. Ekiplerimize destek veren mahalle muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.