MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK ÇEVRECİ ADIMLAR

Manavgat Belediyesi “Sıfır Atık Yönetim Sistemi” çalışmaları kapsamında kentte büyük çevreci adımlar attı. Atıkların geri dönüşümlerini sağlamak amacıyla harekete geçen Manavgat Belediyesi kentin belirli noktalarına Giysi Kumbaraları ve çeşitli türden çöplerin ayrıştırılması amacıyla “Mobil Atık Getirme Merkezleri” kurdu.

SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA

Manavgat Belediyesi 12. 07.2019 tarih ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Sıfır Atık Yönetim Sistemi” kapsamında kentte büyük çevreci adımlar atıyor. Atıkların geri dönüşümlerini sağlamak için harekete geçen Manavgat Belediyesi kentin belirli noktalarına Giysi Kumbaraları ve çeşitli türden çöplerin ayrıştırılması amacıyla “Mobil Atık Getirme Merkezleri” yerleştirdi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği doğrultusunda çalışmalar yürüten Manavgat Belediyesi, ilk olarak kent halkının kolayca ulaşabileceği 50 noktaya “Giysi, Ayakkabı ve Tekstil” Kumbaraları yerleştirdi.

MANAVGAT BELEDİYESİ KONTROLÜNDE

Manavgat Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri koordinesinde yürütülen çalışmalarda, belediye ekipleri kumbaralardan alınan malzemeleri belediyenin Sosyal Marketi’ne getirerek ayrıştırma işlemi yapacak. Kullanılmayacak durumda olan malzemeler lisanslı firmalar aracılığıyla geri dönüşüm tesislerine gönderilecek. Bir diğer çalışmayla da Atatürk Kültür Merkezi önüne “Mobil Atık Getirme Merkezi” kuran Manavgat Belediyesi, kağıt- karton, plastik, cam- metal, elektronik, atık pil, ve bitkisel atık yağların yerinde ayrıştırılmasını sağlayarak çevre kirliliğinin önüne geçmiş olacak.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞILACAK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sıfır atık çalışmalarına destek vermeye davet etti. Başkan Şükrü Sözen, “Hayata geçirdiğimiz çevreci çalışmalarımızla hem çevre kirliliğini önlüyor, hem de israfın önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu sayede atıkların yerinde ayrıştırılarak geri dönüşümlerine katkı sağlayacağız. Belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli bu çalışmalarda etkin olarak kontrolü sağlayacak. Tüm vatandaşlarımızı, projemizden bilinçli bir şekilde yararlanmaya davet ediyorum” dedi.