MANAVGAT BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ’NDE BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILDI

Manavgat Belediyesi’nin çocukların sorunlarını tespit edip çözüm önerilerini sunmak, projelerin üretilmesinde aktif rol almak ve çocuk demokrasisini kentte var etmek amacıyla hayata geçirdiği Çocuk Meclisi’nde başkanlık seçimi yapıldı.

DSC_2940

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kent yönetiminde farklı düşünce ve fikirlere yer vermek, toplumun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyaçlarını anında tespit ederek çözüme kavuşturmak, çoğulcu demokrasi anlayışını Manavgat’ta kalıcı hale getirmek amacıyla hayata geçirdiği Manavgat Belediyesi Çocuk Meclisi’nde başkanlık seçimi yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan seçimde Manavgat Belediyesi Gençlik Meclisi de komisyon ve başkanlık divanının oluşmasında çocuklara yardımcı oldu. Başkan Şükrü Sözen, yarınların teminatı olan tüm çocukların ilk meclis seçimine katılarak onlarla bire bir ilgilendi.

DSC_2956

BAŞKANLIK DİVANI SEÇİMLE OLUŞTURULDU

Manavgat Belediyesi Çocuk Meclisi’nin başkanlık divanı için 32 çocuk oy kullandı. 7-12 yaş grubunun temsil edileceği Çocuk Meclisi’nde başkanlık divanı 7 kişi olarak belirlendi. Manavgat Belediyesi Çocuk Meclisi’nin ilk başkanı ise 7 oy alan 11 yaşındaki Arda Nail Duran oldu. Başkanvekilleri ise Emir Akif Çetin ile Lavinia Ay Yıldırım oldu. Meclis Divan üyeleri ise Ada Kutlu, Ada Berra Behice Sezgin, Eymen Ali Demir ve Eymen Tuluk’tan oluştu. Manavgat Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Arda Nail Duran, kentte yaşayan çocukların istek ve sorunları için Manavgat Belediyesi ile birlikte çalışma yapacaklarını belirterek bir an önce projeler üretmeye başlayacaklarını söyledi.

DSC_2961

SÖZEN’NDEN YOL ARKADAŞLIĞI VURGUSU

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Çocuk Meclisi’ne hitaben yaptığı konuşmada kentin geleceğini hep birlikte kurgulayacaklarını söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Bu güzel adımın atılmasından dolayı çok mutluyum. Güzel bir amaç için birlikteyiz. Aileleriniz kadar bizler de sizlere değer veriyoruz. Görev sürecimizde sizlerin eğitimine katkı yapmayı da ihmal etmedik. Bugün sizin için bir başlangıç. Demokrasinin, aday olmanın, kendini ifade etmenin, sorumluluk almanın ve seçilmenin ne anlama geldiğini ilk defa burada göreceksiniz. Bir yerden başlamak lazım. Sizlere öncülük eden Gençlik Meclisi’ndeki büyükleriniz de burada. Bizlerle bir yol arkadaşlığı yapacaksınız. Manavgat hepimizin. Buranın eksikleri ve noksanlarını birlikte tamamlayacağız. Sizlerle hareket ederek sizlerin ne düşündüğünü bilirsek eksiklerimizi daha kolay telafi edebiliriz. Ne hayal ediyorsanız, neyi eksik görüyorsanız ve nasıl bir Manavgat’ta yaşamak istiyorsanız proje üreterek bizlere destek olacaksınız. Sizin varlığınız da bizlere güç verecek. Seçimin hayırlı olmasını diliyorum. Sizlere ve ailelerinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

DSC_2974

DSC_2947