MANAVGAT BELEDİYESİ 330 AHIR YAPTI

Manavgat Belediyesi, yangın sonrasında başlattığı “Bir Kümes Bir Hayat” Projesiyle belediye ve hayırseverler işbirliğinde aralıksız çalışmak suretiyle, 22 mahallede 330 ahırı yeniden inşaa ederek yangınzede ailelere teslim etti.

330’u TAMAMLANDI

Büyük yangın felaketi sonrasında harekete geçen Manavgat Belediyesi, hayırsever kişi, kurum, kuruluş, vakıf ve derneklerle işbirliği ile yanan ahır, ağıl ve kümeslerin yerlerine yenilerini inşa etmeye devam ediyor. Manavgat Belediyesi yangında zarar görmüş olan 330 ahırı yeniden inşaa ederek yangınzede ailelere teslim etti. 330 ahırın tamamlanmasında Mimar Yasemin Aydan öncülüğünde toplanan gönüllüler, Ahbap Gönüllüleri, Nef Vakfı ve İhtiyaç Haritası ve Sabancı Topluluğu, gönüllüler ve Manavgat Belediyesi büyük emek verdi.

SÖZEN; “ANLAMLI HİZMET”

Başkan Sözen’in talimatıyla Manavgat Belediyesi bünyesinde oluşturulan ahır yapma ekipleri de süratle yanan ahırların yerlerine yenilerini yapma çalışmalarını gerçekleştirdi. Ahırların bir an önce tamamlanmasıyla hayvanlar, kışı sıcak yuvalarında geçirebilecek. Gönüllülerin yaptığı ahırların çatıları ise Manavgat Belediyesi tarafından yapıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Yangın sonrasında ahırları yanan vatandaşlarımıza sağladığımız en anlamlı hizmetlerimizden birisi de ahır, ağıl ve kümes yapımları oldu. Tüm Türkiye’mizden gelerek bu çalışmalara katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz yanan 400 ahırın tamamının belediyemiz eliyle yapımını sağlamak. Bunun için belediyemizin bünyesinde ekip kurduk. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor” dedi.