KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Değerli hemşehrilerim,

Kurumların temsil noktasındaki insanlar, bulundukları makamı, bürokrasinin gerektirdiği şekliyle temsil etmek zorundadır ve kurumlar arası iletişimde bir devlet geleneği olan bürokratik iletişim dilini kullanmalıdır.

Kurum temsilcileri her zaman birbirleriyle işbirliği içinde olmalı, farklı kurumlarda gördükleri eksiklikler var ise, o kurumun temsilcisiyle iletişim kurarak bunu bildirmelidir. Bir yöneticinin, kurumlar arası iletişimini, SİYASETE ŞİRİN GÖRÜNMEK UĞRUNA, bürokratik olmaktan tamamen uzak bir şekilde SOSYAL MEDYA SAYFALARI üzerinden yapması KABUL EDİLEMEZ…

İşte bu nedenledir ki; Manavgat İlçe Sağlık Müdürü Sayın Mehmet Deniz’in, tüm bu bürokratik kuralları hiçe sayarak, sosyal medya sayfaları üzerinden Manavgat Belediyemize eleştiriler yapmasını tasvip etmiyoruz.Manavgat Belediyemiz, vatandaşımızın mağdur olmaması için her zaman, her koşulda, tüm imkanlarını seferber ederek üzerine düşen görevi yapmaktadır.

Sayın Mehmet Deniz; Belediyemiz siz görevde yokken de pandemi mücadelesinde, özellikle hijyen kurallarına uyarak her zaman LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE vardı ve var olmaya devam edecektir. Orada gördüğünüz bir eksikliğimiz varsa, bir telefonla bize ulaşabilirdiniz. İdareci insanlar, toplumun çıkarları için çalışıyorlarsa, birbirlerini aramaktan imtina etmemelidir. Kaldı ki, şahsımın telefonları bürokrat arkadaşlarımıza her zaman açık ve kolay ulaşılabilirdir. Demek ki, bu adaptan yoksunsunuz. Siyaset yapmak adına, karantinadaki vatandaşlarımıza gönderdiğimiz yardımı ve arkadaşlarımızın cansiperane bir şekilde verdiği emek ve hizmetlerini LEKELEYEMEZSİNİZ.

Bunun dışında Manavgat Belediyemizin kentimizdeki vektörle mücadele konusunda yaptığı çalışmalarda da eleştiriye mahal bir durum yoktur. Vektörle mücadele, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanındadır. Asli görevimiz olmamasına rağmen bu konuda da halkımızın mağduriyetini gidermek amacıyla Manavgat Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek çalışmalara destek vermekteyiz. Manavgat Belediyemiz halk sağlığını sizden önce düşünerek, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışma içine girmiş ve anında müdahale ile kentimizin düzenli olarak ilaçlanmasını sağlamıştır. Bu konuda vatandaşlarımızın memnuniyeti oldukça yüksektir.

Sosyal medya platformu, kurum yöneticilerinin birbiriyle iletişim kuracağı bir araç değildir. Bürokrasi, lakayt bir dille sosyal medya üzerinden sizin yaptığınız şekilde işlemez. Eğer siyaset yapacaksanız, bunu Manavgat Belediyemiz üzerinden yapmayınız. Halkımıza yönelik SİYASETEN DEĞİL, GERÇEKTEN faydalı hizmetler yapmak istiyorsanız, lütfen kamu yönetiminde terbiye ve nezakete uyarak oturduğunuz koltuğun hakkını verin.

Kamuoyuna Saygılarımla

Şükrü SÖZEN