İBRAHİM SÖZEN GENÇLİK MERKEZİ’NDE YÜZME KURSU’NA YOĞUN İLGİ

Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nin yarı olimpik yüzme havuzunda uzman eğitmenler tarafından verilen yüzme kursları büyük ilgi görüyor. Kurslardan faydalanan öğrenciler 3 ayda yüzmeyi öğreniyor.

DSC_1822

Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren yüzme kursları, çocuklar ve yetişkinler tarafından yoğun ilgi görüyor. Manavgat Belediyesi’nin uzman 3 yüzme eğitmeni tarafından sağlıklı ve bilinçli yüzme kurslarının verildiği İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nin yarı olimpik kapalı yüzme havuzundan toplamda 575 kursiyer faydalanıyor. Yaz dönemi boyunca 6 ile 16 yaş aralığındaki bireylerin aldığı yüzme kursu, Eylül ayı itibariyle yetişkinlere de hizmet vermeye başlayacak. Kursiyerler, uzman eğitmenler eşliğinde haftada 2 gün olmak üzere 1 aylık süreçte toplam 8 saat yüzme dersi görüyor. Manavgat Belediyesi, 3 aylık eğitimin ardından yüzme kursu sürecini tamamlayan kursiyerlere sertifika da veriyor. Kursiyerlerin herhangi bir tehlikeyle karşılaşma ihtimalini de göz önünde bulunduran Manavgat Belediyesi, görevli cankurtaranları da ders anında havuz başında bulunduruyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat’ın bir deniz kenti olduğunu vurgulayarak yüzme kursunda bilinçli eğitim alan bireylerin daha sağlıklı bir şekilde yüzme sporunu gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’mizde yüzme kursu gören tüm öğrencilerimiz, 3 aylık öğrenme döneminin ardından daha bilinçli ve güvenli bir şekilde bu sporu gerçekleştirme imkanı buluyor. Manavgat’ımızın hem deniz kenti olması hem de doğa harikası bir ırmağının olmasından dolayı her bir vatandaşımızın yüzme aktivitesini gerçekleştirirken oldukça dikkatli olması gerekiyor. Bizler de bu bilinçle halkımızın ve çocuklarımızın faydalanabileceği bir yüzme kursumuzu yeniden hayata geçirdik. Belediyemiz, halkımızın yararına olan tüm hizmetleri gerçekleştirmeye devam edecektir” dedi.

DSC_1823

DSC_1824