BARBAROS CADDESİ IŞIL IŞIL

Manavgat Belediyesi’nce Kentsel Çevre Düzenleme projesi kapsamında yapımı tamamlanan Barbaros Caddesi, ışıl ışıl görüntüsüyle kent halkından tam not aldı

7K4A8931

KÖKLÜ DÜZENLEM E YAPILDI

Manavgat Belediyesi, Yayla ve Emek Mahallelerini birbirine bağlayan kentin en işlek Barbaros Caddesi’nde, Kentsel Çevre Düzenleme projesini tamamlandı. Yoğun ticari kullanımın yanı sıra Cuma Pazarı, Cumhuriyet Polis Karakolu ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu gibi kurumlara geçiş noktası olarak kullanılan caddede yapılan yeni düzenlemelerle modern bir görünüme kavuştu. Aydınlatmasıyla, oturma alanlarıyla, engelli geçişleriyle, çevre düzeni ve işlevselliğiyle her anlamda yeniden hayat bulan cadde, ışıl ışıl görüntüsüyle Manavgat halkından tam not aldı.

7K4A8905

MODERN GÖRÜNÜM

1.8 km uzunluğundaki caddede 16 bin m2'lik engelli yürüyüş yolu ve kaldırım yapılmasının yanı sıra, ana cadde üstünde bulunan eski bina cepheleri ve gölgelikler yeniden tasarlandı. Yeni düzenleme kapsamında 270 aracın park etmesine imkan verecek cepler de oluşturuldu. Manavgat Belediyesi, aydınlatma direklerinde Türk Bayrağı ve Manavgat Belediyesi logolu simgeler kullanarak bölgeye farklı bir kimlik kazandırdı. Peyzaj düzenlemelerine de büyük önem veren Manavgat Belediyesi, Akdeniz’in simgesi turunç ağaçlarını da refüjlere dikti.

7K4A8909

SÖZEN; “KENTİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yapılan düzenleme çalışmasıyla Barbaros Caddesi’nin modern bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Başkan Sözen, "Bölgemiz hem modern bir yapıya kavuştu ve ulaşım açısından düzenli hale geldi. Hızla büyüyen Manavgat'ımızı, kentsel düzenleme çalışmaları ile en iyi şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Caddemizde güvenli yaya arterleri, aydınlatmanın yeterli olması, esnafların ticari faaliyetlerinin canlanması, alışveriş ve gezintinin cazip hale gelmesini hedefledik. Barbaros Caddemiz, kentimize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

7K4A8913

7K4A8955