VALİ KARALOĞLU’NDAN MANAVGAT BELEDİYESİ’NİN ANTİK SİD

586A4250

VALİ KARALOĞLU’NDAN MANAVGAT BELEDİYESİ’NİN ANTİK SİDE KENTSEL TASARIM PROJESİNE DESTEK

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Manavgat Belediyesi’nin yürüttüğü Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’ni incelemek için Manavgat’a geldi. Sarı yağmurluğu ve çizmeleri ile Side’de gezen Karaloğlu, projeye tam not verdi

YAĞMURDA SİDE GEZİSİ

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yerinde gezi ve incelemeler yapmak amacıyla Manavgat’a geldi. Vali Karaloğlu’nu antik kent Side’nin girişinde Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat İlçe Jandarma Komutanı Kürşat Şenol, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Müze Müdürü Güner Kozdere, Manavgat-Side Turistik Otelciler Birliği Derneği Başkanı (MASTOB) Cengiz Haydar Barut, Manavgat Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri karşıladı. Vali Münir Karaloğlu’na Manavgat ve Side ziyaretinde Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak ve İl Kültür Müdürü İbrahim Acar da eşlik etti.

586A4292

YAĞMURLUK ve ÇİZMELER

Şiddetli yağan yağmur ve fırtınayla birlikte Side’ye giriş yapan Karaloğlu, sarı yağmurluğunu ve yağmur çizmelerini giydikten sonra ilk olarak Side Müzesi’ni gezdi. Karaloğlu müzede Side ve çevresinden çıkarılan Helenistik, Roma ve Bizans Dönemi eserlerini büyük bir dikkatle inceledi. Burada Müze Müdürü Güner Kozdere’den bilgiler alan Karaloğlu, Side’nin tarihini son derece önemsediğini belirtti. Vali Karaloğlu yağan şiddetli yağmura rağmen, Side Antik Tiyatrosu’nda da incelemelerde bulundu.

SÖZEN, ANTİK SİDE KENTSEL TASARIM PROJESİNİ ANLATTI

Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Manavgat Belediyesi Side Ek Hizmet Binası’na geçti. Burada Karaloğlu’nu Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen çiçekle karşıladı. Daha sonra toplantı masasına geçildi. Başkan Şükrü Sözen, Karaloğlu’na sinevizyon ve görsel sunum eşliğinde bir süre önce başlattığı Antik Side Kentsel Tasarım Projesi ile ilgili bilgiler aktardı. Turizmin gözbebeği Side’de “4 Meydan 4 Odak” adı verilen projede yapılacak olan uygulamaları tek tek aktaran Başkan Sözen, Karaloğlu’nun görüşlerini önemsediklerini bu nedenle detaylı aktarım yapma ihtiyacı hissettiklerini söyledi.

586A4265

586A4285

VALİ KARALOĞLU’NDAN SİDE’YE DESTEK

Başkan Sözen’i dinleyen Vali Karaloğlu, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile ortaklaşa üretilen projeyi çok beğendiğini dile getirdi. Karaloğlu’nun Side’deki meydan düzenlemelerini kapsayan projenin ilk etap ve ikinci etap çalışmalarına destek vereceğini söylemesi ise Başkan Şükrü Sözen’i sevindirdi. Başkan Sözen ve ekibi daha sonra 2016-2017’de yatırım programına aldığı ve hayata geçireceği projeleri tek tek anlattı. Bütün projeleri dikkatle dinleyen Vali Karaloğlu, projelerin bazılarının Manavgat Kaymakamlığı ile ortaklaşa yürütülebileceğini söyledi. Karaloğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile birlikte Side’de Liman Meydanı’ndan başlayan proje alanına giderek yerinde incelemeler yaptıktan sonra kentten ayrıldı. Başkan Şükrü Sözen, ziyaretleri için Vali Karaloğlu’na teşekkür etti.

586A4179

586A4226