SÖZEN:MANAVGAT BİSİKLETİN BAŞKENTİ OLACAK

DEN_3708

SÖZEN: MANAVGAT BİSİKLETİN

BAŞKENTİ OLACAK

Manavgat Belediyesi’nin düzenlediği Bisiklet Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Eğitimlerin verilip, şovların yapıldığı etkinlikte dünya şampiyonu bisikletçilerin katılımıyla kortej ve yarışlar yapıldı. Manavgat halkının da büyük ilgiyle izlediği etkinliğe kendi bisikletiyle katılan Başkan Sözen, “Manavgat bisikletin başkenti olacak” dedi.

BİSİKLET EĞİTİMLERİ VE HEMSBALL

Manavgatlılar, Manavgat Belediyesi’nin organize ettiği Bisiklet ve Hemsball Festivali ile renkli, eğlenceli ve spor dolu bir Pazar günü geçirdi. Bisiklet ve tüm dünyada yayılan yeni ve eğlenceli bir spor olan hemsball etkinlikleri Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünde sabah saatlerinde başladı. Ödül ve oyun hazırlıkları sponsorluğunu Cartier Tour’un yaptığı organizasyonda, Hemsball’ın tanıtımı da Herkes için Spor Federasyonu tarafından yapıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz’ün de sabah saatlerinden itibaren kendi bisikletleriyle katıldığı etkinlik, genç yaşlı bütün bisiklet severleri ağırladı. Başkan Sözen, hemsball sporunu da hem tanıtıp hem öğrenmek amacıyla uzun süre oynadı. Bu arada AKM önünde oluşturulan parkurlarda, bisikletleriyle gelen genç yaşlı herkese sürüş teknikleri ve slalom sürüş eğitimleri de verildi.

KORTEJ ve BİSİKLET YARIŞI

Organizasyonda iki grup arasında bayrak oyunları, en yavaş gitme oyunu, tek teker oyunu, slalom zamana karşı oyunu, görme ve zihinsel engellilerin bisiklet kullanmaları gibi oyunlar da oynandı. Daha sonra bisiklet cambazları eğlenceli ve nefesleri kesen gösteriler yaptı. Öğle saatlerine doğru Manavgat bölgesinde kamp yapan ve aralarında Avrupa ve Dünya Şampiyonu bisikletçilerin de bulunduğu Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Sırbistan’dan gelen 15 bisiklet takımı, etkinliğe katılarak halkla buluştu. Ardından Başkan Şükrü Sözen’in başını çektiği bisiklet korteji, Atatürk Kültür Merkezi’nden çıkarak, Antalya Caddesi ve Hisar Caddesi üzerinden bisiklet yarışlarının yapılacağı Herford Caddesi’ne ulaştı. Manavgat halkı bisiklet kortejini yol kenarlarından izleyerek tezahürat yaptı. Herford Caddesi’nde başlayan bisiklet yarışlarına 5 ülke ve Manavgat’tan 100’e yakın sporcu katıldı.

DEN_3536

BİSİKLETİN ŞAMPİYONLARINA ÖDÜL

Yarışın startını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen verdi. Dünyaca ünlü bisikletçiler, start aldıkları yarışta Titreyengöl ve Herford Caddesi arasındaki yarış parkurunda erkekler 12, bayanlar ise 8 gidiş geliş yaparak yaklaşık 100 km yol yaptı. Yarışlar sonunda Ukraynalı bayan bisikletçilerden İnna Metahykova

1’inci, Maryna İvanyk 2’inci, Tatiana Klimchenko 3’üncü oldu. Erkeklerde ise Çek Cumhuriyeti’nden Thomas Kabjiras 1’inci, Sergei Nikola 2’inci, Anton Samokhvalsu 3’üncü oldu. Manavgatlı genç ve çocukların katıldığı “Tek Teker sürüş” yarışlarınla ise Abdulmelik Ağar 1’inci, Emirkan Ülker 2’inci, Ulaş Deniz Kıtlaş 3’üncü oldu. Bisikletle En Yavaş Gitme yarışında ise yine Emirkan Ülker 1’inci, Ulaş Deniz Kızıltaş 2’inci, Barış Karabay 3’üncü oldu. Slalom Sürüşünde ise her dalda olduğu gibi Emirkan Ülker 1’inci, Barış Karabay 2’inci, Burak Temel 3’üncülüğü elde etti. Tüm Yarışmacılara kupalarını ve hediyelerini Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz ve Cartier TOur Sahibi Mustafa Kemal Canfedai verdi.

DEN_3731

DEN_2888

SÖZEN; “MANAVGAT BİSİKLETİN BAŞKENTİ OLACAK”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Manavgat’ta böylesine güzel bir ortamın yaratılmasına katkıda bulunan tüm bisiklet severlere teşekkür ediyorum. Amacımız sporun her dalına destek olmak. Ancak bisiklet bizim için çok önemli. Avrupa’da bisiklet çok yaygın. Günlük hayatı son derece kolaylaştıran, tasarrufa gidilmesini sağlayan, sağlıklı yaşamın önünü açan bir spor. Bu yüzden biz de bisikleti Manavgat halkına özendirmeye çalışıyoruz. İnsanların bisikleti yaşamlarının bir parçası olarak görmelerini sağlayabilmeleri için önemli. İnşallah bunu ileride Manavgat ölçeğine nasıl yayabiliriz onun çalışmalarını yapacağız. Biz bunu yaptığımızda Manavgat bisikletin başkenti olacak. Belediye olarak bisiklet sporunun daha çok yapılmasını sağlamak amacıyla bisiklet yollarına ağırlık vereceğiz” dedi.

BİSİKLET TURİZMİNDEN YETERİNCE PAY ALAMIYORUZ

Cartier Tour’un sahibi Mustafa Kemal Canfedai ise, bisiklet sporunun turizme olan katkısına değinerek, Manavgat’ın hak etmesine rağmen bisiklet turizminden yeterince pay alamadığına değindi. Canfedai, “Bisiklet sporu tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pek çok bakanlığın önemli konularından birisi. Avrupa’da bisiklet çok yaygın. Kışın Avrupa’da 10 milyon bisiklet turistini ağırlarken biz Akdeniz bölgesi olarak bundan hiç pay alamıyoruz. Güney Kıbrıs’a, Hırvatistan’a, Mayorka’ya her kış binlerce turist gidiyor. Bizim otellerimiz çok ucuz olmasına rağmen kışın kapalı olunduğu için yeterince bu turizm pastasından pay alamıyoruz. Manavgat belediyesine bisiklet sporuna yaptığı katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok büyük iddiada bulunuyorum. Önümüzdeki dönemlerde bisikletin kalbi Manavgat’ta atacak” dedi.