MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN BİSİKLET VE HEMSBALL ETKİNLİĞ

BİSİKLET VE HEMSBALL ETKİNLİĞİ

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN

BİSİKLET VE HEMSBALL ETKİNLİĞİ

Manavgat Belediyesi 8 Şubat 2015 Pazar Günü, tüm Manavgat halkının katılımıyla “Bisiklet ve Hemsball Etkinlikleri” düzenleyecek. Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünde saat 10.00’da başlayacak olan etkinliğin ödül ve oyun hazırlıkları sponsorluğunu Cartier Tour yapacak. “Bisiklet ve Hemsball Etkinlikleri” kapsamında sporda yeni bir trend olan Hemsball’un tanıtımı da Herkes için Spor Federasyonu tarafından yapılacak. Cartier Tour’un organizasyonu ile bölgeye gelerek kamp yapan Avrupa ve Dünya Şampiyonu bisikletçilerin de aralarında bulunduğu 15 bisiklet takımı da etkinliğe katılarak halkla buluşacak. Etkinlikte bisikletliler Titreyengöl Mevki’ne kadar devam edecek şehir turuna çıkacak. Oldukça renkli geçmesi beklenen organizasyon programında Atatürk Kültür Merkezi önünde bisiklet antrenörleri tarafından doğru sürüş teknikleri ve slalom sürüş eğitimleri de verilecek. Organizasyonda iki grup arasında bayrak oyunları, en yavaş gitme oyunu, tek teker oyunu, slalom zamana karşı oyunu, görme ve zihinsel engellilerin bisiklet kullanmaları gibi oyunlar da oynanacak. Etkinlikte günümüzün yeni sporu Hemsball’un tanıtım ve eğitimi Manavgat halkına yapılacak. Etkinlikte Masa tenisi ve yüzme gibi sporlardan sonra tüm kasların çalışmasını sağlayan 7’den 70’e herkesin yapabileceği bir spor olan Hemsball’ın tanıtım ve eğitimden sonra katılımcılara çeşitli hediyeler verilecek. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu eğlenceli sportif faaliyete tüm Manavgat halkını davet etti.

HEMSBALL NASIL BİR OYUNDUR: Hemsball her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli bir yeni spor dalıdır. Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken toplu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel bir el göz ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona sahip olmak gerekir. Oyunun amacı hemsball topunu yerde bulunan hemsball hedef tahtası üzerindeki hemsball çemberinin içine, çembere çarptırmadan göndermektir.