BAŞKAN SÖZEN'DEN YENİ YIL MESAJI

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN YENİ YIL MESAJI

Manavgatlı hemşerilerimizin de katkılarıyla kentimizde önemli gelişmeler yaşadığımız bir yılı daha geride bırakıyoruz. Milletimiz ve Manavgat’mız için güzel gelişmelerin yaşanacağına inandığım 2015 yılını değerli hemşerilerimle birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyorum.

Her yeni yıl, yeni atılımlar, yeni umutlar, yenilikler yılıdır. İnsanlık her yeni yılda tarihini yeni başarılar, yeni buluşlar, her alanda ilerlemelerle zenginleştirir. Biz de Manavgat Belediyesi olarak bu hızlı gidişe ayak uydurmamız ve yeni yılda daha çok çalışarak daha başarılı olmamız gerektiği bilincini taşıyoruz.

Manavgat Belediyesi olarak yaptığımız tüm hizmetlerde vatandaşlarımızı her geçen gün daha iyiye, daha güzele, daha doğruya götürmek, onların geleceğe ümit ve güvenle bakmalarını sağlamak temel hedefimiz olmuştur.

Her yeni bir yılın başlangıcında, bir önceki yılda neler yaptığımızı, neler yapacağımızı gözden geçiririz. Çevremize yararlı olup olmadığımızı, zamanımızı iyi kullanıp kullanmadığımızı düşünürüz. Biz de sürekli kendi kendimizi denetliyor ve değerlendirmeler yapıyoruz. Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen onurlu görevi devir aldığımız günden bu yana Manavgat halkı için gece gündüz, saat mefhumu gözetmeden çalışıyoruz.

Değerli hemşerilerim, 2014 yılının başlarında halkımız yeniden bizi bu onurlu göreve layık görmüş ve Manavgat’ımızı bize emanet etmiştir.

Halkımızın teveccühü ile geldiğimiz görevimizin ikinci döneminde her zaman sorumluluk ve görev alma bilinciyle hizmetlerimizi Büyükşehir Yasası’nın sıkıntılarına rağmen yürütmeye çalıştık. İkinci dönemde öncelikli ilkemiz, Manavgat’ın geleceğine ve değerlerine sahip çıkmak oldu. Yarınlarımız olan çocuklarımıza daha güzel ve daha bütün bir Manavgat bırakmak için resmi anlamda mücadeleler verdik. Manavgat sevdasıyla çalışarak kentin çıkarlarını korumak, değerlerine sahip çıkmak amacıyla verdiğimiz mücadelelerimizde halkımız her zaman yanımızda oldu. Yeni yıl vesilesiyle iyi günde kötü her zaman beraber, el ele, gönül gönüle olduğumuz Manavgat halkımıza tekrar teşekkürü borç biliyorum.

Geçmiş yılda temellerini attığımız büyük yatırımlarımızdan olan İbrahim Sözen Gençlik Merkezi, Manavgat Belediyesi Huzurevi ve Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışını yaparak kente kazandırmanın sevincini yaşadık. Bunun dışında rutin belediyecilik hizmetlerimizi Manavgat’ın 106 mahallesine ayrımsız ve ayrıcalıksız olarak götürmeye çalıştık. 2014 yılında belediyecilik hizmetlerimiz

kapsamında 56 km imar yolunu açılırken 40 km sıcak asfalt dökülmüş, 60 km yol ise asfalta hazırlanmıştır. Bu çalışmalarda toplam 300 bin m3 asfalt malzemesi kullanılmıştır. 106 mahallemizde toplam 372 km yol bakımı yapılmıştır. 40 bin m2 parke döşenmiş, 20 bin m2 bordur çalışması yapılarak Manavgat’ımız güzelleştirilmiştir. Bu çalışmalarda kullanılmak üzere belediyemizde 33 bin ton asfalt üretimi yapılmıştır. Geçtiğimiz yılda toplam 18 km yeni yağmur suyu hattı döşenmiş, 14 km açık kanal ve dere temizliği yapılmıştır. 30 km’lik yağmur suyu hattının ise bakım ve onarımı yapılmıştır. Bunun dışında Büyükşehir Yasası’na uyum süreci yaşadığımız bir dönem olan geçmiş yılda hizmetlere odaklanırken bir yandan da halkımızın sosyal, kültürel ve sportif gelişimini festivaller ve etkinlikler düzenleyerek sağlamaya çalıştık.

2014 yılını sevgi, saygı ve hoşgörü ile dolu olarak geçirmemizi sağlayan, hizmetlerimize destek olan, Manavgat’ın geleceğine ve değerlerine sahip çıkan Manavgatlı hemşerilerime teşekkür etmeyi bir görev sayıyorum. İnanıyorum ki; var olan birlik ve beraberliğimiz 2015 yılında daha da güçlenecek, turizmin gözbebeği ilçemizde halkımız daha mutlu ve daha huzurlu günler yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Manavgat halkının, mülki, askeri ve adli erkan ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm personelin, belediye meclis üyelerimizin, Manavgat Belediyesi`ne emek veren mesai arkadaşlarımızın, basın mensuplarının, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar, hizmet etmekten kıvanç ve derin bir haz duyduğumuz Manavgat`ın tüm güzide insanlarına yeni yılda, mutluluk, sağlık ve başarılar dilerim. Sevgi ve Saygılarımla...

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı