UĞUR MUMCU ÖZGÜRLÜK ŞİİRLERİYLE ANILACAK

ug¦åur mumcu anma

UĞUR MUMCU ÖZGÜRLÜK

ŞİİRLERİYLE ANILACAK

Türkiye basınının özgür kalemi Uğur Mumcu, ölümünün 22. yıldönümünde Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen şiir ve müzik dinletisi ile anılacak. Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 24 Ocak 2015 Cumartesi günü Saat 19.30’daki etkinliğe Ünlü Şair Ataol Behramoğlu ile sanatçı Haluk Çetin özgürlük şarkıları ve şiirleriyle katılacak.

Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenecek gecede Şair Ataol Behramoğlu’nun şiirleriyle, Haluk Çetin’in de gitarıyla özgürlük şiirleri ve müziklerini seslendirecek. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, demokrasi şehitlerimiz ve Uğur Mumcu adına düzenlenecek geceye tüm Manavgat halkını davet etti.

SÖZEN; “DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ”

Başkan Sözen, “Uğur Mumcu kişiliği, ahlakı, mücadelesi ve yazarlığıyla önümüzdeki kuşaklara örnek olmaya devam edecektir. Böyle bir insanı yetiştirmiş bir toplum, böyle bir gazeteciyi yetiştirmiş bir medya, ülkemizin geleceği için umut ve güven kaynağı olmaya devam etmektedir. Onun bir araştırmacı gazeteci, düşünür olarak üstünde durduğu konuların yaptığı çalışmaların, günümüz için ne kadar aydınlatıcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin Uğur Mumcu gibi insanlara ihtiyacı vardır. Geride bıraktığımız 22 yıl, Uğur Mumcu’nun öneminin daha da artmasına, daha çok sevilmesine, değerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmuştur. Uğur Mumcu gibi dünya görüşlerinden dolayı siyasi cinayetlere kurban giden Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve diğerlerini de unutmadık. Mücadelesini verdikleri değerler ve ilkeler unutulmadı, unutulmayacak. Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin hiç unutulmaması dileğiyle, aydın kimliği, demokratik duruşu ve ilkeli yaşamıyla gelecek kuşaklara örnek olmayı sürdüren Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle anıyoruz. Biz de 24 Ocak’ta hem Uğur Mumcu’yu hem de tüm demokrasi şehitlerimizi düzenleyeceğimiz etkinlikle anacağız. Onların unutulmamalarına katkı yapacağız. Tüm Manavgat halkını 24 Ocak’ta Atatürk Kültür Merkezi’mizde değerli sanatçılarımızın katılımıyla düzenleyeceğimiz geceye bekliyoruz” dedi.