Gençlik Merkezi`nde Muzaffer İzgü İzdihamı

7Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi`nin organizasyonu ile Manavgat`a gelen çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü, büyük ilgi gördü. Kitap imzalatmak ve ünlü yazarla tanışmak isteyen yüzlerce Manavgatlı uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye`nin en çok okunan gülmece ve çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü, Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi`nin organizasyonuyla Manavgat`a geldi.107 kitap,200`e yakın radyo oyunu yazmıştır.97`si çocuk kitabı olmak üzere roman,öykü ve radyo skecinin yazarı ve özellikle çocukların en sevdiği yazarlardan olan Muzaffer İzgü`yü önce Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen makamında ağırladı.İzgü`ye Sözen`i ziyareti sırasında tiyatro ve sinema sanatçısı Sümer Tilmaç da eşlik etti.Yazarla uzun uzun sohbet eden Şükrü Sözen, Türkiye`nin önemli yazarı Muzaffer İzgü`yü ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yazar Muzaffer İzgü saat 19.00`da Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi`ne geçerek kitaplarını imzaladı ve ardından çocuklara hayatını anlatan bir seminer verdi.

İmza kuyruğu
Manavgatlı yüzlerce İzgü hayranı genç, yaşlı,kadın,çocuk onunla tanışmak ve kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.Ünlü yazarın güler yüzlülüğü ve özellikle çocuklarla olan güzel iletişimi büyük dikkat çekti.Esprilerle minik hayranlarının kitaplarını imzalayan Muzaffer İzgü,``İşte benim en mutlu anlarım``diye konuştu. Daha sonra Gençlik Merkezi Salonu`ndaki seminere geçen yazar İzgü,Manavgatlılara hayatından kesitler sundu. Çocukluğunun çok zorlu geçmesine rağmen kitap okuma hevesini hiç kaybetmediğini dile getiren İzgü,bu alışkanlığın kazandırılması için anne babalara büyük iş düştüğünü söyledi.

Kitaba gelince bonkör olun
İzgü,``Çocukluğum imkansızlıklar içinde geçti.Şimdiki imkanlar o zaman bizde yoktu.Yer yatağında yatardık. 3 kardeşe bir yorgan düşerdi.Hiçbir zaman kendi ceketim olmadı.Öyle bir evden bir yazar çıktı.Kitap okumayı hiç bırakmadım.Eğer çocuklarınıza kitap okutursanız birey olur.Koyun olmaz.O kitaplarda her şey vardır. Sevgi vardır,Atatürk sevgisi vardır. Emeğe saygı vardır.Ben o kitaplardan Atatürk`ü öğrendim.Hayatı öğrendim.5 kitap okuyan çocuk şiddete bulaşmaz” dedi.Türkiye`de kitap okuma oranının utanç verici ölçüde düşük olduğunu da anlatan ünlü Yazar,velileri kitap okumanın sevdirilmesi konusunda uyardı. İzgü,`` Bir Japon yılda 25 kitap okuyor.Türkiye`de 12 kişi 1 kitap okuyor.Bulgaristan bile kişi başına 45 dolar kitaba ayırıyor. Türkiye`de ise 26 kuruş.Kitaba gelince bonkör olun. Bu size ve çocuklarınıza çok şey kazandırır`` diye konuştu.