Milli Egemenlik`i Artık Su Basmayacak

Manavgat Belediyesi,Milli Egemenlik Mahallesi`nde yıllardır yaşanan ve vatandaşları adeta canından bezdiren su baskınlarını önlemek amacıyla başlattığı dev menfez yapımı çalışmasını tüm hızıyla sürdürüyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, daha yaşanabilir,alt ve üst yapı sorunları çözülmüş bir Manavgat`ı yaratmak amacıyla çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.Başkan Sözen,son olarak Milli Egemenlik Mahallesi`nde yıllardır büyük sorun haline gelen su baskınlarını önlemek amacıyla 1 milyonluk yatırımla büyük menfez inşaatı çalışmasını başlattı.Manavgat Irmağı`na ulaşması gereken Toroslardan gelen yağmur suları,DSİ`nin çoraklama kanalının debisinin düşük olması nedeniyle su taşkınlarına neden oluyordu.

Alt Katları Su Basıyordu
Her yağan şiddetli yağmurda,bölgedeki binaların alt katlarını sık sık su basması ise vatandaşları canından bezdiriyordu.Bölge halkının şikayetleri ve gelen istekler doğrultusunda yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde menfez yapımına ve kanalın üstünün kapatılmasına karar verildi.Çalışma kapsamında 2 metre yüksekliğinde 3.5 metre eninde 1 kilometre uzunluğunda menfez yapımına başlandı.Mevcut su kanalının üstü kapatılıp menfez çalışması tamamlandıktan sonra ise Milli Egemenlik Mahallesi`nden Kavaklı Mahallesi`ne uzanan yol,genişletilip bölünmüş yol olarak yeniden düzenleneceği belirtildi.

Mahalle Halkı Memnun Oldu
Bölgede başlatılan menfez çalışması mahalle halkını oldukça sevindirdi. Vatandaşlar,``Her yağmurda evlerimizi su basıyor,yollar çamurdan geçilmiyordu.Belediyemizin çalışmasıyla bu sıkıntılar inşallah ortadan kalkacak.Derdimizi dinleyip çözüp getirmek için çalışan Belediye Başkanımız Şükrü Sözen`e mahalle olarak teşekkür ediyoruz``dedi.Başkan Sözen ise,bölgedeki kanal kapatma ve menfez çalışması için belediyenin bütün imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Sözen,``Bölge halkının serzenişleri üzerine harekete geçtik ve sorunu kökünden çözmek istedik. İnşallah bundan sonra binaların alt katlarını su basmayacak,yollarımız da yeniden düzenlenecek.Çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak bölgeden çıkacağız``dedi.