MANBİS’İN AÇILIŞI 27 EYLÜL’DE YAPILACAK

Untitled-1

MANBİS’İN AÇILIŞI 27 EYLÜL’DE YAPILACAK

Manavgat Belediyesi, kent halkına bisiklet sporunu sevdirmek, sağlıklı yaşam ve trafiği rahatlatmak amacıyla hazırlığını yaptığı MANBİS (Manavgat Belediyesi Bisiklet Kiralama Sistemi) projesinin açılışını, 27 Eylül 2017 Çarşamba günü Saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda start verecek.

7K4A4158

CUMHURİYET MEYDANI’NDA AÇILIŞ

Manavgat Belediyesi’nin kent halkına sporu sevdirmek, trafiği rahatlatmak ve sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla hayata geçireceği MANBİS ( Manavgat Belediyesi Bisiklet Kiralama Sistemi) 27 Eylül 2017 Çarşamba günü Saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek bir açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sunulacak. Açılış töreninde bisiklet şovlar ve biniş denemeleri yapılacak.

7K4A4159

BAŞKAN SÖZEN İNCELEDİ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in de bisiklet kullanacağı açılışa, özellikle bisiklet tutkunlarının, gençlerin ve Manavgat halkının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Başkan Şükrü Sözen, MANBİS projesinin eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla açılış öncesinde bisiklet duraklarını inceleyerek, sistemde kullanılacak bisikletleri denedi.

7K4A4210

7 DURAK HAZIRLANDI

7 durak ve 60 bisiklet ile Manavgat halkının hizmetine sunulacak olan projede, bisiklet istasyonlarınım yerleri Side, Sorgun, Titreyengöl, Boğaz Otel, Zindan Kalesi, Cumhuriyet Meydanı ve Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olarak belirlendi. Kiralama işlemleri, istasyonlarda yer alan kamera sistemleri ile donatılmış kiosklardan gerçekleştirilecek.

KİRALAMA YAPILACAK

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte herkes kredi kartıyla ya da MANBİS üyelik kartıyla istasyonlardan bisikletlerini alıp kullanabilecek. Manbis bisikletlerinin ücretleri Manavgat Belediyesi Eylül ayı belediye meclis toplantısında belirlenen ücret üzerinden tarife edilecek. Bisiklet kiralamak isteyen vatandaşlar, sabah 07.00 ile gece 00.00 arasında belirlenen duraklardan bisikletlerini kiralayabilecek.

7K4A4223

ÜYELİK KARTI BELEDİYEDEN ALINACAK

MANBİS’ten yararlanmak isteyen vatandaşlar Manavgat Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne başvuru yaparak üyelik kartı alabilecek. Üye kartına sahip olanlara günde 2 saat ücretsiz bisiklet kiralama imkanının verileceği açıklandı. Sosyal Belediyecilik ilkesiyle kent halkına hizmet sunan Manavgat Belediyesi’nin MANBİS projesi, vatandaşların daha sağlıklı bir ulaşım hizmeti almasını sağlamış olacak. Sağlıklı yaşam ve spora teşvik amaçlı olarak geliştirilen proje, gençler arasında şimdide heyecan yarattı.

7K4A4228

BAŞKAN SÖZEN AÇILIŞA DAVET ETTİ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kente renklilik kazandıracak olan uygulamanın Manavgat halkının ihtiyaçları arasında olduğunu söyledi. Bisikleti kent içi ulaşım sisteminin bir parçası haline getirmek istediklerini belirten Başkan Sözen, “Manavgat halkımızın spor yapması ve daha güvenli ulaşım yapmasına katkı sağlayacak olan MANBİS uygulamamızı 27 Eylül’de hayata geçireceğiz. Tüm bisiklet severleri Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız açılış törenine bekliyoruz. Gelin bisikletleri birlikte kullanalım.