Manavgat Belediyesi`nden Ginger`li Güvenlik Ekipi

Manavgat Belediyesi, yeniden düzenlenerek kullanıma açılan ırmak kıyılarından halkın ve turistlerin daha güvenli ve sorunsuz bir şekilde yararlanabilmeleri amacıyla göreve başlattığı Ginger`li Güvenlik Ekipleri`ni kamuoyuna tanıttı.

Başkan Sözen,``10`u Ginger`li 50 güvenlikçimiz halkımızın canını malını korumak için 24 saat çalışacak``dedi.

Manavgat Belediyesi,ırmak kıyılarında 24 saat devriye gezerek halkın canını ve malını koruyacak olan Ginger`li Güvenlik Ekipleri`ni hizmete başlattı. Güvenlik ekiplerinin tanıtımını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptı.Başkan Sözen`e Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek,Zabıta Müdürü Turgay Şalgam ile Güvenlik Personeli eşlik etti.Toplam 50 güvenlik personelinden 20`sinin ırmak kıyılarında güvenliği sağlamak için devriye gezeceği,bunlardan 10`unun ise Ginger`la görev yapacağı belirtildi.

Irmak Kıyılarında Gezecekler
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Irmağı kıyılarında toplam 100 bin metrekarelik alanda ırmak kıyısı düzenlemesi yaptıklarını dile getirdi. Hem bu düzenlemelerin korunması hem de Manavgat halkının ve turistlerin ırmak kıyılarında gönül rahatlığı ile gezebilmeleri için güvenlik ekiplerine ihtiyaç duyulduğunu anlattı.Başkan Sözen, bu amaçla profesyonel güvenlik ekiplerinden hizmet alarak Manavgat`ı daha güvenli yaşanabilir modern bir kent haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Daha Hızlı Denetim Yapacaklar
Belediye Başkanı Şükrü Sözen,``Manavgat Irmağı kıyılarında yaptığımız düzenlemelerden halkımızın daha güvenli yararlanması için profesyonel güvenlikçilerimizi devreye soktuk.50 güvenlik mensubumuz var.Her biri iyi eğitim almış.Güvenlikçilerimizin çalışmaları halkımızdan da olumlu yorum alıyor.Irmak kenarlarında hizmet verenler 20 adettir.Bu personelimiz ırmak kıyısındaki ringlerini yürüyerek 1.5 saatte tamamlıyordu.Bu zamanda gözden kaçan sıkıntılar oluyordu.Arkadaşlarımızın hareketini artırabilmek adına Gingerler alındı.Şu anda 10 ile 12 dakika arasında ringi tamamlıyorlar. Bu da daha verimli olmalarını sağladı.Bu hizmeti sabaha kadar sürdürüyorlar.

Olumsuz Olaylar Ortadan Kalktı

Güvenlik ekiplerinin devreye girmesiyle eskiden yaşanan olumsuz olayların ortadan kalktığını vurgulayan Başkan Sözen,şimdi vatandaşların ailece,çoluk çocuk gönül rahatlığı ile ırmak kıyılarını gezeceğini söyledi.Sözen,``Irmak kenarlarındaki önceki olumsuz olaylar şu anda tamamen ortadan kalktı.Irmak kenarlarında kontrolsüz içki içen, buralara konuşlanan insanların tamamı bölgelerden uzaklaştırıldı.Halkımız ve turistler çoluk çocuk aileleriyle gönül rahatlığı ile geziyorlar.Turizm kenti Manavgat`ta hizmet veriyorsanız kendinizi yenilemeniz,farklı ve olumlu hizmetleri halka sunabilmeniz gerekir.Manavgatımız son derece güvenli bir kent haline geldi.10 gün kadar önce `Güvenli Kent Hizmet Ödülü`nü halkımız adına aldık`.Bu ödülü almamıza katkı sağlayan Güvenlik personelime teşekkür ediyorum``dedi.