MANAVGAT BELEDİYESİ GÜLVEREN VE MİTHATPAŞA CADDE DÜZENLEME

MİTHATPAŞA ve GÜLVEREN CADDE DÜZENLEMELERİ HALKA TANITILDI

Atatatürk, Fevzipaşa, Hisar Caddeleri’ndeki düzenlemelerini tamamlayarak modern görünümüne kavuşturan Manavgat Belediyesi, şimdi de Mithatpaşa ve Gülveren Caddeleri’ni güzelleştirecek

HALKLA PAYLAŞIM TOPLANTISI

Manavgat Belediyesi’nin ilçenin en eski ve en önemli ana arterlerinden olan Mithatpaşa ve Gülveren Caddeleri’nde önümüzdeki günlerde başlatacağı cadde düzenleme projeleri ile ilgili halk toplantısı düzenlendi. Şu anda ihale sürecinde olan ve 1 ay içerisinde ilk çalışmalarına başlanacak olan proje tanıtım toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Manavgat Belediye Başkan Yardımcıları Sebahat Çevik, Oytun Eylem Doğmuş, Fen İşleri Müdürü Levent Ardıç, Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Yavuz ve Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz’ün konuşmacı olarak katıldığı toplantıya cadde esnafları ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN SÖZEN’İN HEDEFİ ÇAĞDAŞ BİR KENT

Her iki caddede toplam 1.5 km’lik düzenleme güzergahında esnafların ticari faaliyetlerinin canlanması, güvenli yaya arterleri ile alışverişin ve gezintinin cazip hale getirilmesinin hedeflendiği projenin tanıtımı, görseller eşliğinde anlatıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik, projeyi uygulamadan önce esnaf ve vatandaşlarla paylaşma ihtiyacı hissedildiğini dile getirdi. Çağdaş, güvenilir bir kent kategorisine girilmesi için Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in yoğun çaba sarf ettiğini belirten Çevik, bu anlamda Manavgat’ta pek çok projenin hayata geçirildiğini söyledi.

1 AY İÇİNDE İLK KAZMA VURULACAK

Kentlilik bilincinin çağdaş bir çevreyle oluşturulabileceğini vurgulayan Çevik, cadde düzenlemeleriyle, kaldırımlarıyla, dünya standartlarına uygun düzenlemelerle, parklarla bunun sağlanmaya çalışıldığını dile getirdi. Çevik, alt yapı çalışmaları nedeniyle Mithatpaşa ve Gülveren Cadde düzenlemesi çalışmalarında bu güne kadar beklendiğini söyledi. Sebahat Çevik’in konuşması sonrasında projeyle ilgili hazırlanan tanıtım videosunun sunumu yapıldı. Ardından söz alan Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz, projeyle ilgili bilgileri katılımcılara anlattı. Öz, projenin şu anda ihale sürecinde olduğunu ve ilk kazmanın 1 ay içerisinde vurularak, söküm çalışmalarına başlanacağını söyledi.

c18

HAVUZLAR, BANKLAR ve ENGELLİ KILAVUZ ÇİZGİLERİ

Toplantıda Gülveren ve Mithatpaşa Caddeleri’nde yaklaşık 13 bin m2’lik kaldırım, 14 bin m2 asfalt çalışması yapılarak toplamda 27 bin m2’lik düzenleme yapılacağı belirtildi. Özenle ve uzun çalışmalar sonrasında hazırlanan projeyle her iki caddenin de genişleyen kaldırımlar, oturma alanları, süs havuzları ve turunç ağacı dikimi ile modern bir cadde görünümüne kavuşturulacağı açıklandı. Proje kapsamında zeminde doğal taşlarla farklı ebat ve işlemlerde kaplama yapılacağı, kaplama malzemelerine uygun olarak da engelli vatandaşlarımızın ulaşımını sağlama amaçlı kılavuz çizgileri ve rampaların yer alacağı belirtildi.

c1

CEP OTOPARKLARIYLA TRAFİK RAHATLAYACAK

Proje kapsamında 50 adet oturma birimi, 20 adet süs havuzu ile kentsel tasarım öğelerinin kullanılacağı ve Akdeniz bitki örtüsüne uygun turunç ağaçlarının kaldırım düzenlemeleri içerisinde yer alacağı da anlatıldı. Çift taraflı cep otoparklarının oluşturularak yol üzerindeki araç park alanlarının düzenli hale getirilerek de trafik akışının rahatlatılacağı katılımcılara aktarıldı. Modern aydınlatma elemanları ile ışıl ışıl hale getirilecek olan caddede işyerleri ile ortaklaşa çalışma yürütülerek gölgeliklerin de meclis kararı ile belirlenecek olan bir modelde tek tip olarak değiştirileceği açıklandı. Projeyle ilgili detayları dikkatle dinleyen ve olumlu bulduklarını dile getiren esnaf ve vatandaşlar, paylaşımcı belediyecilik anlayışı için de Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Esnaflar, projeyle ilgili detayları ve akıllarındaki soru işaretlerini de belediye yetkilileriyle paylaştı. Belediye ekibi, vatandaşların sorularını not ederek tek tek cevapladı.

c12

c7