Belediyemizden keneye karşı tam önlem.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaz aylarında vatandaşların piknik alanlarından gönül rahatlığıyla yararlanmalarını sağlamak için belediyenin birimlerini harekete geçirdi. Ekipler, gün boyunca Sorgun Çamlığı piknik alanında haşere ve kene ilaçlaması yaptı.

"Gönül rahatlığıyla piknik yapın"

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tebrik ziyaretlerinin haricinde belediye işlerini de aksatmadan yürütüyor. Sözen, yaz aylarında vatandaşların piknik alanlarından gönül rahatlığıyla yararlanmalarını sağlamak için belediyenin birimlerini harekete geçirdi. Belediye Veteriner Hekimi Cemil Turan eşliğinde çalışan temizlik ekipleri, gün boyunca Sorgun Çamlığı piknik alanında haşere ve kene ilaçlaması yaptı. Veteriner hekim Cemil Turan, kene gibi haşerelerin canlılar vasıtasıyla da taşındığını belirterek, civardaki kaplumbağa gibi hayvanları da ilaçladıklarını belirterek, riske karşı önlem aldıklarını söyledi.

"Kene yok ama"
Veteriner hekim Cemil Turan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yol açıp ölümlere neden olan keneye karşı önlem almak için harekete geçtiklerini, ilaçlamaların sık sık yapılacağını söyledi. Amaçlarının vatandaşlarımızın daha emin ve güvenilir bir şekilde park ve yeşil alanlarda oturmalarını, piknik yapmaları ve sportif aktivitelerde bulunmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, yeşil alanlarda Kırım-Kongo kanamalı ateşi virüsünü taşıyan kenelerin bulunmadığını, sadece bu zararlıya karşı koruma ve tedbir amaçlı ilaçlama yaptıklarını, bu konuda halkımızın tedirgin olmalarını gerektirecek herhangi bir durum olmadığını da ifade etti.