Sözen: "Deniz turizmine önem vereceğiz."

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Meclis Yönetimi, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen' i makamında ziyaret ederek deniz turizmi ve denizcilikle ilgili talep ve isteklerini açıkladı. Başkan Şükrü Sözen, "Deniz turizmine ve denizciliğe önem vereceğiz" dedi.

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Meclis Yönetimi, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen' i makamında ziyaret etti. Ziyarete Meclis Başkanı Ahmet Erol, Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Seher Hantal ile üyeler Berna Küner ve Serdar Eyiler katıldı. Gruba Manavgat Belediye Meclis üyesi Ramazan Taş da eşlik etti. DTO Başkanı Ahmet Erol, Manavgat Yat Limanı ve Çekek Yeri Projesi’nin bölge için önemine değinerek, bunun için gerekli adımların belediye olarak bir an önce atılmasını istedi.

Belediye ayağı tamam
DTO Başkanı Ahmet Erol, “Manavgat’ta Yat Limanı ve Çekek Yeri projesi ve yat yapım yeri ile ilgili görüşmelerimizin belediye ayağı bizim için çok önemli. Bununla ilgili olarak Kaymakam Bey’le ve odalarla görüştük. Tek eksiğimiz belediye idi. Onu da şimdi gerçekleştiriyoruz. Bu konuda sizlerden gerekli desteği alacağımıza inanıyoruz. Bu çalışmalar için bir harekat planı belirledik” dedi. DTO Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz ise deniz turizminin önemine değindi.

Deniz turizmi önemli
Hasan Kaçmaz, “Dünyada deniz turizminden milyar dolarlar kazanan ülkeler var. Fuarlar düzenleniyor ve büyük bir deniz turizmi endüstrisi kurulmuş durumda. Fuarlar 6 ay sürüyor ve günde 250 bin kişi giriyor. Bu ziyaretlerden 25 milyon Avro’luk bir gelir bırakılıyor. Deniz turizmiyle kendini geliştiren ülkelerde ayrıca yat bakımları da yapılıyor. Getirisi büyük bir potansiyel. Manavgat ise bu potansiyele fazlasıyla sahip. Belediyelerin marinacılığı ve yat bakım onarım konusunda duyarlı olması gerekir. Belediyelerin özellikle yat limanlarında söz sahibi olabilmeleri deniz turizminin geliştirilmesine katkı olabilir” dedi.

Alternatif turizm şekli
Denizcilik ve deniz turizmi ile ilgili görüşleri büyük bir dikkatle dinleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, bu konuda hassasiyetlerini her zaman sürdüreceklerini ifade etti. Başkan Şükrü Sözen, “Denizcilik ve deniz turizmi ile ilgili tüm görüşlerinize katılıyorum ve bunlar bizim de daha önceden yaptığımız tespitlerdir. Deniz turizminin biçim için çok önemli bir alternatif turizm şekli olduğunu biliyoruz. Bizim de amacımız Manavgat’a alternatif turizm şekillerini kazandırarak gelirlerimizi ve refahımızı artırmak. Ancak çalışmalarımıza başlamadan önce yine sizlerle fikir paylaşımı içinde olacağız. Çünkü sizlerin deneyimlerinize ihtiyacımız var. Belediye olarak denizcilik ve deniz turizmi için her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.