Belediye Başkanlığından Kamuoyuna Açıklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi`nin 8 Ağustos 2014 Cuma Günü Yapılan Ağustos Ayı Meclis Toplantısı İle İlgili Basın Açıklaması.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi`nin 8 Ağustos 2014 Cuma Günü yapılan Ağustos Ayı Meclis Toplantısı`nda CHP grubumuzca müşterek kabul edilen önemsiz bir gündem maddesinin görüşülmesinde,şahsımın isminin kullanılarak siyasete alet edilmesi oldukça üzmüştür.149 maddeye ilave edilen ek gündem maddeleriyle birlikte 164 gündem maddesinin görüşmelere açıldığı meclis toplantısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Menderes Türel`in, Manavgat Belediye Başkanlığı makamını kast ederek ``Sayın Başkana baskı yapmayın.Hür iradesi ile oyunu kullansın`` sözleri, hem amacını aşan bir cümle olması,hem de partimin içerisinde azarlama yöntemiyle baskıcı tutum sergileniyormuş imajı yaratması yakışık almamıştır.164 madde gibi yoğun bir gündemle toplanmış ve elektronik oylamalar ile zamana karşı yarışın yapıldığı bir meclis toplantısında,Sn. Türel`in kendi ekibinin bile bazen hatalı oy kullandıkları,pek çok meclis üyesinin önemli oylamalarda bile hızlı gidişat nedeniyle oylamalara yetişemedikleri bilinmektedir.Toplum menfaati olarak değerlendirdiğimiz,grup kararı alınan bir gündem maddesinde bir an dosya okuduğum bir sırada şahsıma sarf edilen bu sözler hoş karşılanmamıştır.Oysa ki,söz konusu meclis toplantısında,partimin grup sözcüsü Sn.Songül Başkaya,sadece ``Oyunuzu kullandınız mı?`` şeklinde nazik bir hatırlatma yapmıştır. Songül Hanım`ın bu sözlerinin baskı olarak algılanıp,basına da bu şekilde yansıtılması yaşananları çarptırmaktan başka bir şey değildir.Kaldı ki,bu güne kadar kimsenin veya kurumun Manavgat Belediye Başkanlığı makamını azarlamasına,küçük düşürmesine veya bir siyasete alet etmesine asla izin vermedim ve vermeyeceğimin de bilinmesini isterim.Kamuoyuna saygılarımla...

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı